IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Екстравагантният Mansory Algorithmic Fade струва над 500 000 евро

Мощността на доработения Mercedes-AMG G63 е увеличена на 850 к.с.

Екстравагантен, много мощен, много бърз и с уникален дизайн, така може да се опише поредният проект на тунинг ателието Mansory, ситуирано в Бранд (Германия). Автомобилът е Mansory Algorithmic Fade и е базиран на всъдехода Mercedes-AMG G63.

 

Mercedes_G-Class_Bespoke_01a

 

Наскоро Mansory стартира програма Bespoke, която включва създаване на уникални автомобили по желание на клиента. Освен луксозни коли, компанията работи и върху суперавтомобили, луксозни SUV и персонализирани мотоциклети.

Този Mansory Algorithmic Fade има закачлив дизайн и впечатляваща интериорна декорация. Базиран е на Mercedes-AMG G63 с 585 к.с. , но с нови турбокомпресори и редица други подобрения, мощността на 4,0-литровия V8 двигател с двойно турбо е увеличена до 850 к.с. Максималният въртящ момент се увеличава от 850 на 1000 N/m. Така вече преработеният SUV ускорява до 100 км/ч за 3,5 секунди, а максималната му скорост е ограничена до 250 км/ч.


Mansory Algorithmic Fade


В съответствие с желанията на собственика са направени многобройни модификации отвътре и отвън, така че дори и най-малките детайли да могат да бъдат преобразувани и усъвършенствани точно според индивидуалните и специални желания на клиента.

Промяната в дизайна е радикална, има нова решетка, преден капак от въглеродни влакна и спойлер на покрива. Интериорът е изцяло претапициран в специален цвят кожа, наречен „Feroza“. Има нов кожено-карбонов спортен волан, спортен педал от алуминий, карбонови инкрустации, боядисани в „тюркоаз“ и кожени вложки с 3D релеф и шарки на дупки по желание на клиента за седалките.


Mansory Algorithmic Fade


Вложките на вратите и централния подлакътник са също толкова приятни за окото, колкото и прецизно изработената бродерия с логото на MANSORY в седалките, предпазните колани и стелките. На втория ред са монтирани две отделни седалки. Оригинален детайл е осветлението на тавана под формата на звездно небе, както при Rolls-Royce.

Mansory Algorithmic Fade ще бъде пуснат в ограничена серия, цената му все още не е обявена, но се предполага, че ще надхвърли 500 хиляди евро. Този, който си е поръчал автомобила, едва ли се интересува от разхода на гориво. Но все пак – комбинирано харчи 13,6 л/100 км.

 

Още снимки на новото творение на Mansory - вижте в галерията:

0 от 500