IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кога се прави химическо чистене на колата?

Прането на салона с химикали не е препоръчително да е през зимата

Т.нар. химическо чистене на автомобила е спорна процедура, а тона е така, защото не всички автомивки го правят както трябва. В много от случаите те просто набиват мръсотията навътре в тапицерията и дунапрените на седалките, която впоследствие отново излиза на повърхността под формата на неприятни петна.


почистване


Затова е добре да използвате доказани автомивки, за да не си хвърляте парите на вятъра, защото, както е известно такава процедира не е никак евтина. След като сте намерили препоръчана автомивка, която да изпере салона на колата ви с химикали, то трябва да знаете, че тази процедура трябва да се прави само през лятото.

По-специално, препоръчваме процедурата да се извърши при горещо и сухо време. Факт е, че след такова почистване всички тапицерии, седалки и други интериорни детайли, които могат да абсорбират влагата, остават мокри. И далеч не всяка автомивка изсушава правилно салона след такава процедура.


почистване


Влагата, останала след химическо чистене, може да предизвика цял набор от проблеми в бъдеще: от корозия на каросерията до „бъгове“ в електрическата инсталация. А под жаркото лятно слънце интериорът гарантирано изсъхва бързо.

Следователно, собственикът на автомобила трябва, от една страна, да бъде особено внимателен за колата си, а от друга, да се опита да минимизира разходите си за поддръжка.


0 от 500