IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да поддържате чистота и порядък в колата

Спазването на тези съвети улеснява живота на собственика

Боклукът може да се натрупва бързо в колата, като това важи особено за тези от нас, които имат деца или предприемат дълги пътувания. За да се справите с мръсотията в салона на колата и по-конкретно с многото опаковки, трохи, найлонови пликчета и др. Всичко това може бързо да покрие стелките и тапицерията, ако не внимаваме.


съвети


Съхранявайте произволно избран и средно голям пластмасов контейнер на достъпно място в автомобила си и го използвайте като кошче за боклук. По този начин всичко, което трябва да направите, е да го изхвърлите, когато се напълни, вместо да събирате отделни парчета боклук.

Изберете такъв с идеалния размер, събиращ се между предните две седалки, например, а ако е с капак, това помага да държите боклука вътре. (По избор: За да поддържате контейнера чист, поставете найлонова торба за хранителни стоки вътре в него) С други думи направете си с подръчни средства мини кофа за боклук.

Ако пък имате деца, дългите пътувания могат да са доста досадни, ако те не са заети с нещо. За целта вземете органайзер за обувки или такъв за баня, като този висящ на гърба на предните седалки предмет ще се превърне в безопасно и достъпно място за поставяне на играчки, книги, закуски и различни електронни джаджи.

И накрая, за да ухае добре вашата кола, освен да я почистите, трябва и да я ароматизирате. Някои от най-популярните освежители за въздух за автомобили или ароматизатори могат да причинят алергия или възпаления в очите. Освен това, закачени под централното огледало за задно виждане те пречат на погледа на водача.

Изберете по-евтина и по-малко видима версия на ароматизатор, като за целта използвате кърпички за сушилня. Поставете две-три от тях в джобове на вратите, или в други ниши на вашия автомобил. Ефектът е по-дълготраен и по-здравословен.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    аз да ви обадя ( преди 1 година )
    От както си взех кола с 5 врати почистването е "песен ", отварям багажника и четирите прозореца, след това настъпвам до 80-100км/ч -резултата е невероятен.