IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5-те най-опасни „летни бомби”, които цъкат под капака на всяка кола

Горещото време се отразява зле на много системи и агрегати на автомобила

През лятото натоварването на автомобила се увеличава, тъй като традиционните задръствания по изходящите магистрали в началото на уикенда на много градове зачестяват, а жегите наливат допълнително масло в огъня. Това се отразява на работата на много компоненти и възли. Разказваме ви какво най-често може да се счупи под капака в жегата и да причини много проблеми.

5-те най-опасни „летни бомби“ (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Serafim ( преди 1 година )
    Ако пресостатът се повреди, то той няма да отчита налягане и компресора на климатика няма да тръгне въобще. Термостат и водна помпа - ок.По-реалистични "бомби" са: теч/загуба на антифриз, тогава колата може да прегрее. Неработещи перки за охлаждане по една или друга причина (причините могат да са 3-4).Покрай летните дъждове - наводнения в купето багажника, както и кората под чистачките, около нея на някои автомобили се намират предпазители, релета, компютри...
  • #5
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Румен ли си Славов ли си, кух си като хралупа!!!
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Нико ( преди 1 година )
    Ртменчо, ако току така ти се прецакват колите в жегата, да сме изпокапали всички на пътя! На мен ми е отказвал термостат на -15 гр.студ! Така че тази песен любовна я пей на някоя 18 год.кифла, току що взела книжка! В задръствания най-лесно ти се "чупи" джоба, че разхода на горивото скача в пъти!
  • #3
    15 rate up comment 4 rate down comment
    зНой ( преди 1 година )
    Буботещи по светофарите в жегата, бълващи горещина и смрад на талази.. Това не са цъкащи бомби. Това си е едно повсеместно бедствие..
  • #2
    10 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Руменчо , колко да е поскъпнал "фреона" , като е забранен за употреба през 1987 година?! Сега се ползват други хладилни агенти, които се наричат "фреон", което е си запазена търговска марка, така ,както се нарича масово всяка копирна машина "ксерокс"...макар и да е на друг производител:))
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 1 година )
    Хахаха, представям си автора като си поръчва в кръчмата: "Излейте ми една бира, ако обичате"