IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колата може да се полира и евтино

Най-обикновен балсам за коса върши работа в случая

Днес, разбира се, в продажба има много готови пасти, вакси, хидрофобни и полиращи средства и въобще всевъзможна химия, имаща за цел при нанасяне върху каросерията и стъклата на автомобил да му придадат блясък, а също така и да предпазят превозното средство от полепване на вода и мръсотия.


полиране


Но, първо, тези средства са значително скъпи и, второ, не винаги са налични в точното време. Знаете ли обаче, че има начин, който да придаде добър блясък на автомобила ви, както и да го предпази от полепването на мръсотия. С този метод много по-бързо е лесно се отблъсква водата при дъжд, а нанасянето на предното стъкло прави капките да изчезват почти без помощта на чистачки.

И най-важното - говорим за евтин препарат, който може да се намери във всяка къща. Става дума за най-обикновен балсам за коса. Факт е, че дори най-евтиният такъв препарат, включва в състава си веществото ланолин, което от своя страна има подобен на полиращите вакси ефект.

Той също обикновения балсам за коса заменя и препаратите, познати ни под общото име „антидъжд“. Просто измийте колата, подсушете я и нанесете равномерно с мека кърпа и кръгообразни движения въпросния балсам за коса. След това полирайте със друга суха и мека кърпа. Ефектът е забележителен. Пробвайте и ще видите как почти без пари ще придадете на автомобила наистина блестящ вид.

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Ганьо ( преди 1 година )
    Дайте идея и как да изчистя фаровете с нещо подобно.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако си купил машинна вакса на ръка няма нанасяне това нещо. Заради това се купуват ръчни вакси, които са малко по меки и по лесни за разнасяне и полиране. Има и течни вакси. Те пък са най приятни за работа и лесни. Има и модерни спрейове нанокерамични. Пръскаш и разтъркваш. Елементарна работа и ефекта е жесток. Колата лъсва, като нова впдата при дъжд става на ситни капчици и се стича и мръсотията не полепва.Ползвам това SONAX XTREME Ceramic Spray Sealant. Много е добро. Ефекта трае 3-4 месеца.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най трудната работа е да го нанесеш по цялата кола, преди време купих вакса, ам останах без ръце от толкова вазвратно-постъпателни движения с елипсовидна траектория. Виж с машина бива,
  • #6
    10 rate up comment 19 rate down comment
    до 5 ( преди 1 година )
    Не бе това е на запад защото от Русия не им доставят нефт газ и други суровини и не могат да си произведат препаратите за колите и косата на главите. Бас държа, че си от ваксинираните, още ходиш с маска и си сложил на всичките профили знаменцето на украйна!
  • #5
    17 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е за Рашистан, не е за тук там дори и сега на много места нямат достъп до подобни продукти а след няколко месеца съвсем.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    От утре всички фризьори ще имат дипломи и за автокозметици! Очаквам в някой сайт за красота да излезе публикация как можете да замените лака за коса с автобояджийски лак......
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Ганю балкански ( преди 1 година )
    Вие сте ток и жица. Аз пък праговете си кърпя с дамски превръзки и фон дьо тен. Заместват кита.
  • #2
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Ганьо ( преди 1 година )
    Аз пък с лак за нокти отдавна оправям всякакви драскотини. Мажа кожата на салона с крем за ръце. Ползвам и дамски тампони де капе масло. Абе жените имат всичко необходимо за поддръжката на една кола.
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Евала за статията, ще го пробвам и ще пиша дали действа.....