IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

G-Class оцеля след 28-метров скок

Блогър подложи на сериозно изпитание всъдехода на Mercedes (ВИДЕО)

Автомобилният блогър WhistlinDiesel е известен не само с екстремен тунинг, но и с често успешните си опити да подложи на сериозно изпитание най-надеждните SUV в света. Този път в ръцете му попадна не 10-годишна Honda, а съвсем нов и много скъп Mercedes-Benz G-Class.


G-Class скок


Трябва да се отбележи, че в случая е използвана специално подготвена G-Class, чието окачване е подсилено и повдигнато с 8 см. Всъдеходът е поучил по-широки гуми, както и двигател, чиято мощност е увеличена до 1000 к.с. Подобренията по колата си казват думата, въпреки че и стандартният модел вероятно би оцелял след подобно изпитание.

Първоначално Mercedes-Benz G-Class е безмилостно каран през пясъчните дюни, докато системата за аварийно предупреждение не заработи. Електрониката реши, че всъдеходът е катастрофирал. След това последва преминаване на дълбок брод, преди да дойде време за най-тежкото изпитание.



С висока скорост всъдеходът излетя до върха на дюната и по инерция прелетя почти 30 метра, преди да кацне от другата страна на склона. Както подсказва заглавието на видеото, „G-Wagon Endurance Test #1“, явно ще има още, при това по-трудни тестове пред колата.


0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Никола Панайотов ( преди 1 година )
    Преди 2м.бях на х.Мальовица не може да се каже че път камъни по 50см изкопи туристите ходим по пътека успоредна на реката и ,пътя. Учудих се че видях горе Стар Мерцедес ,G kl./,питах хижарите как се е качил с,Вертолет,,Ли,,.Отговориха че Уазка и Газка ако се качат 5,,пъти се разглобяват на съставните части ,Ланд Ровер издържа до месец .Мерцедеса е единствената джипка която може да работи там и може да и се разчита те снабдяват хижата с Мерцедеса и нямат проблеми.Това е Джип.....
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Юл ( преди 1 година )
    Другата кола не е Хонда а Тойота Хайлукс!
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Ами то на пясъка, съвсем логично всяка по-здраво окомплектована кола/машина ще успее НЕобезпокоявано да прелети тия метри и дори да се приземи преди върха на склона пак нищо нема да й има, тъй като трассето е пясък - мек, ронещ се, неопасен за кацане върху него... Кво толкова е станало, се чудя аз тука?!? Изобщо нема да се счупи.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Г класа кашон
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези цивилните G класи са фалшиви. Само приличат на оригинала но са пълна лимбизия. Особено тоя последния модел алуминиевите носачи отпред е трагедия. Истинските G са тези които ги правят за военните. И нашата армия също има такива. Те са в пъти по здрави. Шаси, окачване, ламарини, интериор всичко е съвсем различно и много по здраво направено. Истински джип който държи на бой по пресечен терен. А тия цивилните са за кифлите да ходят до мола.
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не съм впечатлен. Още след първото каране по дюните пластмасите една по една взеха да падат. А на големия скок изпадна големи парчета и един подкалник. Старите модели бяха много по здрави. Там пластмаси изобщо нямаше. Всичко е стомана.
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    ИвоМъглиж ( преди 1 година )
    Да го направи с нормална G.И да не скача в пясъка а на бетон....Тогава ще е реално спльокан.