IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лимузина с реактивен двигател се продава на търг

Машината е построена на базата на Mercedes-Benz S-Class

Всякакви щуротии се продават на търгове по света, но такова неща едва ли сте виждали – невероятно дълга лимузина, построена на базата на Mercedes-Benz S-Class и боядисана в ярки цветове. Всъщност това е драгстер, който няма как да се изкара на шосето, но на писта може да достави емоции на тесен кръг хора с афинитет към развиването на високи скорости на къси разстояния.

 

mercedes-benz_500sl

 

Обявата за продажба фигурира на онлайн аукциона Bringatrailer, като все още е актуална, а досега наддаването е стигнало почти 5000 долара. Машината се намира на Хаваите, а продавачът е придобил колата през 2004 г.

Драгстерът е построен в средата на 90-те години на миналия век на базата на удължен Mercedes-Benz S-Class (W126), който е допълнен с турбореактивен двигател Westinghouse J34 от 1953 г., взет от изтребителя Douglas A-4 Skyhawk. Оборудването включва пожарогасителна система, два парашута, авариен люк на покрива и дискови спирачки на четири колела.

 

merc2

 

Кабината разполага с предпазна клетка и единична седалка тип кофа за водача с петточкови предпазни колани. Има бързо свалящ се волан и опростено табло със сензори за температура на отработените газове, налягане на маслото и обороти на двигателя. Няма трансмисия и диференциал, така че не можете да наемете лимузина за бал или сватба. Той има една задача - да върви бързо. Към лимузината се продава и 13-метрово триосно ремарке с климатик и +генератор Honda.

 

 

0 от 500