IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално Bentley Continental GT Speed отдава почит на спортна легенда

Автомобилът ще е само един и ще бъде продаден с благотворителна цел

Компанията Bentley Americas и фондация The SagerStrong се обединиха, за да създадат единствен по рода си кабриолет Continental GT Speed Convertible, който ще бъде продаден на търг, а парите ще отидат за финансиране на изследвания на рака на кръвта, съобщи autoevolution.

 

9cef140bf69ec8b0d714909dedec6117

 

Уникалният автомобил се прави в памет на легендарния за американците спортен журналист Крейг Сейгър, който почина през декември 2016-а на 65-годишна възраст, след като загуби битката с левкемията. Сейгър бе най-популярното лице край страничната линия на мачовете от НБА в продължение на десетилетия. Той бе известен и с атрактивния си стил на обличане с ярки цветове на вратовръзките и дрехите. Фондацията The SagerStrong е основана от Сейгър и съпругата му Стейси.

Неговото чувство за стил е отразено и в цвета на Bentley Continental GT Speed, както се вижда и от снимките. Окраската на автомобила е вдъхновена от сакото, което Крейг Сейгър носеше при награждаването му през 2016 г. на ESPY, където той получи приз за постоянство. Неговото облекло беше емблематично, като него, и от 2017-а всеки носител на наградите получава реплика на същото сако.

 

krejg-sejgyr

 

От Bentley отбелязват, че вероятно не всеки би харесал външния вид на тази „интерпретация на облеклото“ върху Continental GT Speed Convertible, но Крейг би го направил. Името му ще бъде изписано на облегалките на седалките. Очаква се също така в автомобила след това да присъстват по някакъв начин и автографите на звезди в баскетбола като Стеф Къри, Меджик Джонсън, Дикембе Мутомбо, Джамал Андерсън и други спортни знаменитости, докато колата пътува из страната. И след това да бъде продадена на търг в началото на следващата година.

 

21cb13839d16f066f1155e29819650a9

 

Предполага се, че е малко вероятно спечелилият търга да иска да шофира точно този Continental GT Speed Convertible, но ако го направи, ще разполага с W12 двигател с двоен турбокомпресор, който развива 650 к.с. Моторът е съчетан с 8-степенна скоростна кутия с двоен съединител и стандартна система за задвижване на четирите колела. Максималната скорост ще бъде 335 км/ч.

 

 

0 от 500