IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Носталгия към миналото - този бял Mercedes отново е на пътя

Тунингованият 500 SEC има нов собственик, след като прекара дълги години в гараж

Ако някога сте искали да притежавате кола, която навява спомени от 80-те години, тогава този Mercedes-Benz 500 SEC от 1984 година е едно отлично предложение, стига да можете да си го позволите. Въпросният 500 SEC, който ви показваме беше обявен за продажба с любезното съдействие на Bonhams в Обединеното кралство. Автомобилът  пребивава на Острова още от първата си регистрация през 1985 г.


Mercedes-Benz 500 SEC


Той е оборудван с редица модификации от Lorisner и има изцяло бяло покритие. Историята на колата разкрива , че този 500 SEC е прекарал доста време в склад без да бъде използван - от 2010 година до преди няколко месеца. Наскоро е бил придобит от настоящия продавач и пуснат отново в експлоатация. Като част от повторното пускане в експлоатация са освежени боята и интериорът.

Външното покритие е известно като 737 Classic White и въпреки че боята не е перфектна, изглежда в много добро състояние, като се има предвид възрастта на автомобила. Красиво допълващи боята са бели 16-цолови джанти и предни и задни ламели от Lorinser . Екстериорът на колата също включва различни хромирани елементи, а перфектната визия се допълва от комплект гуми Riken Road Performance, които са монтирани по-рано тази година.


Mercedes-Benz 500 SEC


В салона на очи се набива светла кожа, включително по панелите на вратите, тунела на трансмисията и таблото. Добавка към атмосферата на 80-те години е дървеният фурнир, особено по централната конзола и таблото. Волан Momo с четири спици също е монтиран като част от подобренията на Lorinser. Останалата част от салона е стандартна - колата е оборудвана с радио/касетофон Kenwood KRC-1022D.

Задвижването на тази класическа S-класа идва от оригинален V-образен осемцилиндров двигател, който по онова време е произвеждал мощност от 228 к.с. (170 kW) при 4750 об./мин. Тази сила е достатъчна, за да ускори колата до максималната ѝ скорост от 225 км/ч.


Още снимки на тази истинска класика - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Каква е цената дето не можем да си позволим?! Приятел има Е-клас двувратка от 88-***, много яка кола купи я преди 2 години за 3500евра защото му се струваше много евтино. Щял да й търси двойно повече, ама още я продава.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    SEC който е колата, която олицетворява Мерцедес в най голяма степен. Голям, безсрамно тежък, много много комфортен и тъпкан с комфортни екстри дето наистина да ти направят кефа и не можеш да ги имаш в никоя друга кола. То подавачи на коланите, то мобилни телефони, то окачване с десетки тампони и стабил. щанги и още и още. Това е по добро дори и от W210.
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колата наистина е красива когато е в оригинален вид без излишни циганииии.
  • #1
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Факт ( преди 1 година )
    Каруца