IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда новата Honda Accord

Всичко, което знаем за следващото поколение на средноразмерния седан

Информацията, която ви представяме в тази статия е на база независими илюстрации, направени от художника на CarScoops Джош Бърнс въз основа на официалните патентни заявки на Honda, както и на неофициални данни, изтекли от анонимни източници от компанията в интернет пространството. Рендерите не са нито свързани, нито одобрени от Honda, но въпреки това ни дават представа за бъдещето на японския седан.


Honda Accord


В свят, в който кросоувърите и SUV-тата доминират, стоплящ сърцето е факта, че някои седани все още са актуални. В случая на Honda, дългогодишният Accord е на път да влезе в своето единадесето поколение, облекчавайки страховете на феновете, че от компанията ще вземат самурайския меч и ще посекат японския седан от среден клас. След като се появиха шпионски снимки и изтекли патентни изображения на модела е време да се замислим какво друго можем да очакваме от следващия голям залог на Honda? Нека хвърлим илюстративен първи поглед.

Това, което може би ще се случи с бъдещата Honda Accord е, че доста акценти от предишното поколение се пренасят и в новата генерация, така че пропорциите и линията на покрива ще бъдат запазени. Другото видно е, че новият седан ще е визуално още по-сдържан в сравнение с пищния си предшественик. Виновник за това е новата дизайнерска посока на Honda, но тази сдържаност е очевидна и в новите Civic и в CR-V. Предната част обаче ще включва по-тънки LED фарове и трапецовидна решетка, а в профил линията на седана ще има силует на фастбек. Капакът на багажника ще има фини доработки, а ауспухът най-вероятно ще е скрит зад бронята.


Honda Accord


Смята се, че Accord ще приеме подобен интериорен дизайн като новия CR-V. Подобно на екстериора, интериорът се очаква да получи сдържан редизайн, който ще приеме стил, подобен на най-новите модели на Honda, най-вече като този на CR-V и Civic. Това означава разширени вентилационни отвори и голям сензорен екран, разположен отгоре на таблото.

По-висококачествени материали и подобрена технология ще бъдат включени навсякъде. Що се отнася до пространството в салона, то очаквайте само незначителни подобрения в разстоянието за пасажерите на втория ред, тъй като Accord ще се прави на същата платформа като предишното поколение.


Honda Accord


Акцентите в салона ще включват цифров инструментален панел, 9-инчов сензорен дисплей с безжични Android Auto и Apple CarPlay приложения, безжично зареждане на смартфон и аудио система Bose. Ще се предлага и пълен набор от функции за подпомагане на водача, включително  - разпознаване на пътни знаци, монитор за съраунд изглед, адаптивен круиз контрол и асистент за поддържане на лентата.

Тъй като цените на горивата се повишават до небесата и разходите за зареждане на превозно средство изискват много средства, купувачите на Accord ще бъдат доволни, че хибридизацията ще присъства в гамата - вероятно споделена с изцяло новия CR-V. Бензиново-електрическият силов тракт трябва да използва 2,0-литров редови четирицилиндров двигател, съчетан с два електрически мотора – единият за задвижване, а другият за регенерация. Системната мощност ще е 204 к.с. (152kW), изпращайки мощност към предните колела.

Другите опции за задвижване вероятно ще включват 1,5-литров двигател с турбокомпресор, макар и ревизиран, произвеждащ над 190 к.с., и турбо 2,0-литров четирицилиндров двигател, съчетан с 10-степенна автоматична скоростна кутия с поне 252 к.с. Основните конкуренти на бъдещия Accord ще са Camry на Toyota, Nissan Altima и Sonata на Hyundai. Все още не е обявена официална дата за премиерата; шансовете обаче са, че ще дебютира или точно преди края на 2022 г., или в началото на следващата година като модел за 2024 г.


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До #6 ( преди 1 година )
    Те и 200 двигатели да дадат на германците от Рено вде тая
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Хонда ( преди 1 година )
    Като всички хонди скучна!!!
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Корнихолио ( преди 1 година )
    Като предлагат един единствен двигател как искат да продават повече от 100 коли годишно в Германия и защо после ги махнали от Европа. Конглокенцията е безмислена. На тях не им и дреме - в САЩ продават 20 пъти повече от VW ...
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    A3 ( преди 1 година )
    Aкорда не е в Европа вече, защото продажбите му са малко, не заради еко норми. Според мен е супер кола и бих го избрал пред Пасата, но германците явно не мислят така > :)
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    За мижав интерес джендърите му криви или за такива като теб Тойота са *** щом покриват нормите с Камри. По-скоро и без това този клас е изместен от СУВ в Европа (напук на екологията) повече отколкото в щатите и моделите с прилични продажби са само премиум модели и Пасат-Супърб
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Отзад прилича на Ауди, а на първата снимка, ако не бях видял емблемата - бие на новото 508
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    sas ( преди 1 година )
    Добре бе хора, уважам Хонда, но това не е ли дизаин от преди 15 години? Вътре е ок, има бутони вместо модерните "тъч" идиотщини, но отвън... Може доста по-смело!
  • #1
    20 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    и разбира се само за щатите защото тука сме оставили разни еко-жендъри да си разиграват коня