IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Капсула на времето“ – тази Honda е прекарала 26 години в гараж

Собственикът на чисто новия Civic отказа да го продаде за 70 000 долара

В интернет-пространството се появиха снимки, публикувани от собственика на американското представителство JDM Vistec R Imports - Хосе Алварес. Мъжът се похвали, че е успял да купи на търг в Япония Honda Civic SiR от 1996 г., която се намира в отлично състояние.


Honda Civic (1996 година)


Хечбекът е от 6-ото поколение на модела, като пробегът му е само 26 км. Преди Алварес той е имал само един собственик, който е държал автомобила в гараж. А новия стопанин на този Civic твърди, че е отказал няколко оферти за продажба на тази истинска капсула на времето“.

Оказа се, че преди 26 години представителството на Honda дори не е извършило предпродажбена подготовка, предавайки хечбека на първия собственик в същото състояние, в което е напуснал конвейера. През всичките следващи години колата е била в гараж и не е карана.


Honda Civic (1996 година)


Под предния капак на хечбека има 1,6-литров бензинов двигател с мощност 170 к.с., който, както всички останали технически компоненти, е в перфектно състояние. Алварес не разкрива цената, за която е купил Civic по време на търга на японската аукционна къща. Според него, след публикуването на снимките е получил много предложения за закупуване на автомобила, като ги е отхвърлил.

Най-голямата оферта е била за 70 000 долара, но новият собственик е категоричен, че колата ще остане в личната му колекция.

Още снимки на тази истинска карсула на времето - вижте в галерията:

Снимки: The Drive

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Стоенчо до 7 ( преди 1 година )
    Не. На старо я взех - 10 годишна беше.Послушах приятели и познати да си взема японска. Нямало да сбъркам. Били безпроблемни, само масла и филтри се сменявали, палиш и караш, идеални били.Е, съвсем не беше идеална. Доста неща се счупиха, някои смених, други позамазах(ръждата и течаща рейка), за да я шитна на един арабин, който я отнесе на секундата, като видя, че няма ръжда по нея(2 дни търках с шглокката на 10-а места, за да я докарам в по-приличен вид и я минах с един спрей да покрие).
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 6 ( преди 1 година )
    Нова ли я купи?
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Стоенчо ( преди 1 година )
    В продължение на над 4 години притежавах Сивик 1996, 1.6. Оказа се доста проблемен и скучен автомобил.
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Борислав ( преди 1 година )
    Имах такава 1.5 ,абсолютно безпроблемен автомобил.
  • #3
    3 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    За кола, която предизвиква отвращение само с външния си вид, е нормално да бъде зарязана в гараж и забравена.
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    GSX-R ( преди 1 година )
    Механик, 168 к.с. е 1.6 VTI доста прилично върви колицата.
  • #1
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Механик ( преди 1 година )
    Как от 1.6 170 коня??!?