IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заради огромно търсене Toyota спря поръчките за всъдеход-ветеран

Представеният през 1984 година Land Cruiser 70 все още е бестселър в Австралия

Toyota Land Cruiser 70 е един от онези модели автомобили, които просто няма да умрат. Представен през далечната 1984 година, всъдеходът е на пазара вече цели 38 години и на някои пазари, особено на австралийския, все още се радва на солидно търсене. Дотолкова солидно, че производителят спря да приема поръчки за класическия офроудър, в опит да произведе вече предплатените екземпляри.


Toyota Land Cruiser 70


За плановете на Toyota да паузира временно поръчките, както и производството на Land Cruiser 70 съобщи изданието CarExpert. Представител на компанията потвърди информацията, заявявайки, че наличното предлагане е повлияно от продължаващите производствени прекъсвания, които изпитва световната автомобилна индустрия. В същото време популярността на модела сред австралийските клиенти остава на исторически върхове.

Японският автомобилен производител обяви обновяване на класическия модел тази пролет, заявявайки че гамата всъдеходи ще бъде модифицирана за да посрещне новите и по-стриктни регулации на Австралия за безопасност при страничен удар. Все още не е ясно дали паузата в производството е свързана с това обновяване.

Въпреки минималното наличие на микрочипове в Land Cruiser 70, очевидно Toyota се сблъсква с различни проблеми, когато се занимава с производството на офроудъра. В момента той се сглобява в Япония и е сред най-печелившите автомобили за компанията, въпреки че бъдещето на SUV-модела може да бъде затруднено.


Toyota Land Cruiser 70


„Екипът на Toyota работи усърдно, за да достави рекорден брой превозни средства с изключителна подкрепа от нашата компания майка. В същото време силното търсене и предизвикателствата в предлагането в цялата индустрия означават, че просто не можем да изпълняваме поръчките по-бързо. Затова решихме да поставим на пауза поръчките на нови клиенти за серията Land Cruiser 70. Дилърите ще бъдат в пряк контакт с клиентите относно времето за изчакване за отделни съществуващи поръчки през следващите месеци,” коментира Шон Ханли, вицепрезидент по продажбите на Toyota Австралия.

J70 се задвижва от 4,5-литров V8 дизелов двигател с мощност от 205 конски сили и въртящ момент от 430 Нм. Тягата се предава към четирите колела чрез парт-тайм система и 5-степенна механична скоростна кутия. Освен в Австралия, моделът се продава и в Близкия Изток, където компанията все още предлага и спрения от производство в САЩ FJ Cruiser.

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 20 rate down comment
    Барутник ( преди 1 година )
    Хаха вечен бил това недоразумение се доближава до ерата на мъсълкарите от 80-те 5л в8 100 коня пълна импотентност по японски типична.
  • #7
    23 rate up comment 1 rate down comment
    ЯпонецЪ ( преди 1 година )
    Тази тойода е истински инженерен шедьовър. Кви ниви, кви пет лева. Оня па тръгнал да се възмущава от мотора, харно ти е обяснил човека над теб. Малко електроника, повече механика, много точно преценен мотор, супер машина. В ония държави не случайно хората ги търсят, да не мислиш че са по глупави от теб. Ама карай. Друго си е паркетно Порше и Лада Нива.... колко мъка има по тоя свят, мале, мале.
  • #6
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Гошко ( преди 1 година )
    До #4Барутник караш ти най-вероятно, нали си знаеш? 4,5 литра с 205 коня означава, че двигателят е вечен, а не като съвременните напудрени недоразумения, които от 1,0 литър "вадят" 150 коня и на 80к км са за скрап... *** толкова ти разбира главата от двигатели...
  • #5
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    В близкия изток и Нисан продават още стария Patrol
  • #4
    1 rate up comment 34 rate down comment
    барутник ( преди 1 година )
    v8 4,5 литра и само 205 коня и 430 нм въртящ момент хаха каква технологична трагедия
  • #3
    26 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Супер автомобил. Здрав и проходим. С много възможности. Нищо общо с пластмасовите СУВ недоразумения еднодневки които масово заляха пазара последните години.
  • #2
    32 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Осъзнаваш ли колко си неадекватен. Имаш ли идея колко струва тази Тойота, че започва с цена от 70к евро, какви ниви, какви лади те гонят.
  • #1
    2 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Търси се защото наподобява Лада Нива, след ембаргото хората ще търсят все по вече подобни на Нива джипове.