IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Черната“ специална версия на Toyota Land Cruiser Prado се оказа бяла

Новата модификация на популярния SUV ще излезе на пазара в края на годината

Японската компания Toyota представи специална модификация на Land Cruiser Prado, наречена Matte Black Edition. Съдейки по името, изглежда, че тези автомобили трябва да получат матово черен цвят на каросерията, но всъщност SUV-моделът е в традиционен бял нюанс, който е комбиниран с тъмни елементи в екстериора.


Toyota Land Cruiser Prado Matte Black Edition


Новата Toyota Land Cruiser Prado Matte Black Edition се отличава с бял цвят на каросерията с тъмни матови екстериорни детайли. Решетката, въздухозаборниците на предната броня, както и рамката на фаровете за мъгла и вътрешността на фаровете са в черно. Контрастният цвят подчертава корпусите на огледалата за обратно виждане, релсите на покрива и страничните стъпала.

Интериорът на специалната версия се предлага в два варианта. Кожената вътрешна облицовка може да бъде направена в черно-сиви или черно-кафяви цветове.


Toyota Land Cruiser Prado Matte Black Edition


Що се отнася до задвижването, тук новата версия не се различава от стандартния SUV. Под капака на специалната версия на Prado се намира 2,8-литров турбодизел с мощност 204 конски сили. Агрегатът е съчетан с шестстепенен автоматик.

Новата версия на модела ще бъде пусната в продажба на европейския пазар през четвъртото тримесечие на 2022 г. Засега от компанията не съобщават колко ще струва Prado Matte Black Edition.


Toyota Land Cruiser Prado Matte Black Edition

Снимки: Toyota

0 от 500