IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Високите цени на горивата отказват британците от пътувания

Всеки десети на възраст до 34 години е продал автомобила си

Продължаващото покачване на цените на горивата принуждава жителите на Обединеното кралство да преразгледат плановете си, когато става въпрос да използват автомобилите си - както за по-къси ежедневни пътувания, така и за по-дълги, пише thesun.co.uk.


original
 

Според направено проучване всеки десети шофьор няма да пътува на почивка или по празници. Анкетираните признават, че заради поскъпването на горивата тези пътувания с автомобил са станали недостъпни за тях. Други 7% от хората са спрели да посещават своите възрастни роднини в други градове и села.

12% от анкетираните са спрели да шофират до работното си място. В същото време сред младежите от 18 до 24 години цифрата нараства до 20%. Има и много хора, които са престанали да возят децата си до училището. А всеки десети анкетиран под 34-годишна възраст казва, че дори е продал колата си.

Както навсякъде в държавите с подобни проблеми и във Великобритания се призовават политиците да обърнат специално внимание на проблема. Като една такава мярка се смята, че трябва да се преразгледа данъчната и акцизна политика, така че горивата да станат по-достъпни.

Хауърд Кокс, основателят на FairFuelUK, казва: „Тези ненужно високи данъци върху горивата и липсата на контрол върху справедливото ценообразуване на бензина и дизела унищожават бизнеса и ежедневието.“

Говорителят на Министерството на финансите Сара Олни добавя: „Растящите цени на горивата правят „дупка в джобовете на милиони семейства в цялата страна“.

 

0 от 500