fallback

Електрическият камион на Tesla ще бъде много по-евтин

Приемането на нов закон в САЩ ще намали сериозно цената на Semi

Очакваният дълго време електрически камион Tesla Semi се прогнозира да бъде и с по-добра цена. Причината е предложен в САЩ „Закон за намаляване на инфлацията“, който ще предоставя данъчни облекчения за електрически превозни средства, както и други програми, които да помогнат за намаляване на инфлацията и опазване на околната среда.

 

 

Очакванията са скоро този законопроект да се приеме и така при покупка на Tesla Semi, цената му да падне с 40 000 долара. Защо точно толкова? В разчетите на законопроекта за превозни средства с тегло над 6350 кг е предвидено данъчното облекчение да е 40 хил., или до 30 процента от цена на превозното средство, като ще се прилага по-малката сума.

Засега се смята, че базовата цена на Tesla Semi ще започва от 150 000 долара, но в последно време компанията направи по-скъпи всички свои електрически превозни средства. И до пускането на пазара на Semi, вероятно през следващата година, и тези сегашни сметки колко ще струва Tesla Semi вече да не бъдат актуални.

 

 

Футуристичната концепция на Tesla Semi бе представена през 2017 г. От компанията заявиха, че камионът ще се задвижва от четири независими двигателя на задните оси, ще ускорява до 100 км/ч за 20 секунди и с едно зареждане на батерията ще изминава до 800 км.

 

 

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Скоро Мъск имаше интервю, в което казва, че цената на киловатчас на соларен панел би била около 7 американски цента. Докато се избие самата цена за инсталацията, после става безплатно. Та, ще видим колко точно са "хитри" превозвачи и спедитори по света, при положение, че основната част в цената на преноса е говорито. Лично познавам трима шефове на такива компании, които вече инвестират в фотоволтаици и батерии.
  • #5
    анонимен ( преди 1 година )
    Тесла вече имат производствени мощности над 1,9 милиона коли годишно. Което означава, че вече се борят с БМВ и Мерцедес. С други думи - вече влизат в топ 15. А "гении" като шминтирита и дръндрън нямат акъла да зацепят, че Тесла просто копират Епъл. Ако трябва да гадая, може би мразят и ябълката. Само че хора като тях ще стъпят на малкия пръст на Стив Джобс или Елън Мъск в някоя паралелна реалност.
  • #4
    Дрън-дрън ( преди 1 година )
    "Футуристичната концепция на Tesla Semi бе представена през 2017 г. От компанията заявиха, че камионът ще се задвижва от четири независими двигателя на задните оси, ще ускорява до 100 км/ч за 20 секунди и с едно зареждане на батерията ще изминава до 800 км."Каква концепция, като на сцената изкараха работещ прототип с който още през следващите седмици направиха практически тестове с клиенти и установиха че пробега с едно зареждане е около 1000 километра.
  • #3
    Ш'Минтирит ( преди 1 година )
    Абе шминтири, чичо сам раздава в момента тези пари на конглокентите на Тесла, защото Тесла все още не произвежда камиони, ама мълчиш по въпроса. Раздава и на всеки електромобил с изключение на Тесла по 7500$ за да им е гадно на Тесла. Въобще няма да се учудя да отменят тази субсидия точно в момента в който Tesla пусне камиона в производство.
  • #2
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Тоест цената не пада - чичо сам отново подарява на Престъпника Мъск кинта.
  • #1
    Смех ( преди 1 година )
    ще тоя Мъск да не е руснак бе
fallback
Последни