IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои спортни автомобили могат да теглят?

Не всички, които дърпат ремарке или каравана, искат да пълзят по пътя

Когато стане дума за теглещ автомобил, обикновено човек се сеща за нещо разумно – солиден и стабилен SUV или дизелово комби. Едва ли обаче на някой му минава мисълта за спортен модел, чиято цел е да изглежда привлекателно и да носи тръпка на шофьора си. Не всички, които теглят каравани, обаче искат да пълзят като охлюви по пътя. Има и такива, които се нуждаят от нещо по-забавно, с което да закарат суперколата си до пистата.

Затова мнозина се питат има ли спортна кола, която може да тегли сериозен товар? Ако въпросът е за ниска спортна кола, залагаща на високи скорости и бърза реакция, отговорът е „не“. Ако обаче дефиницията „спортен автомобил“ бъде разширена до кола с голяма производителност, очевидно има доста мощни и бързи SUV. За улеснение те са извадени от списъка, съставен от изданието Autocar, но в него влизат популярните кросоувъри с малки двигатели. За всички модели посочените стойности за теглене са максималните за ремарке със спирачки при 12% наклон.

Кои спортни автомобили могат да теглят (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Всяко нещо си има предимства и недостатъциТова с тубите е вярно, собствениците на каравани почти винаги имат туби с гориво, защото ги ползват за генераторите на ток.И ако можеш да стигнеш с електромобил от София до морето без да спираш за зареждане, наистина ще трябва да спреш поне веднъж два пъти по за 15 минути за зареждане, ако дърпаш каравана. Но пък от фотоволтаиците върху караваната може да си заредиш батериите за връщане, както и да не ползваш генератор.
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Естествено че Tesla X става за теглене. Но на късни разстояния. На дълго ще трябва да спираш да зареждаш на всеки час. Ако теглиш каравана примерно пробега намаля най малко с 50%. Ако има насрещен вятър или голям наклон отива към 70%. На дизелов джип също ще му намалее пробега наполовина но като спреш зареждаш за 5 минути. А и винаги можеш да си вземеш няколко туби с нафта за всеки случай.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    И защо мислиш така? Един тежък електромобил като Тесла модел Х е много по-стабилен, първо защото има много нисък Център на тежестта, а след това е достатъчно тежък спрямо ремаркето, за да може сцеплението да е достатъчно при рязко спиране , въпреки че самото ремарке си има спирачки.
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Половината от тези чекръци, начело с Тресла, нямат нищо общо със спорт, даже и с коли.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най голямото предимство на дизела е че ти дава добра мобилност. Иначе принципно електромоторите са много много по добри от двг и дизела по абсолютно всички силови параметри. Стига разбира се да имаш добър захранващ източник на електричество.Не знам дали знаете но най тежките сухоземни машини в света се движат на ток и то не отскоро а от поне 50 години. Например влаковете и онези огромните камиони в мините. Също валяците с който правят пътищата. Дизелов генератор захранва ел. мотори.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    vlady ( преди 1 година )
    Дизелът е с най-високо КПД и най-голям въртящ момент при ниските обороти заради начина на запалване на горивната смес - чрез сгъстяване. От друга страна е обемист и тежък и нормално работи на по-ниски обороти. Незаменим е за строителната и земеделската техника, където се изисква голям въртящ момент при ниски обороти.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да теглиш голям товар с лека кола е много лоша идея! Не само че може да потрошиш колата ами може и да се пребиеш някъде. За теглене само пикап или джип. И най добре да е дизел.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Никой не си взима спортен автомобил за теглене, а пикап на Форд или Шевролет.