IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-опасната улица в Мексико Сити е ад за превозни средства

Вижте тази компилация от нелепи инциденти (ВИДЕО)

„Пасо Флорентино“ е считана за най-стръмната улица в Мексико Сити. Там наклонът е 45 градуса и затова не е изненадващо, че често се случват инциденти. А ситуацията се влошава при дъждовно време, става ясно от видео, публикувано в YouTube.


най-опасна улица


Най-опасният участък е дълъг около 200 метра, като в него попада и кръстовището с улица „Пасо Виехо“, което е посочено в туристическите справочници като атракция. Тя дори носи забавното име „La bajada del diablo“, което в превод означава „Дяволско спускане“.

Във видеото може да се видят как десетки автомобили, таксита, мотоциклети и камиони се пързалят надолу и се удрят в оградите. Жителите на улицата са били принудени да изградят допълнителни укрепления, за да защитят себе си и домовете си. Всички тротоари по улицата изглеждат като внушителни бетонни стълби, издигнати над пътното платно, а в ъглите на кръстовищата са поставени големи бариери.



Когато вали, преминаването по „Пасо Флорентино“ се превръща в истински кошмар. Тя обаче не е най-стръмната улица на света. В Книгата на рекордите Гинес като такава е записана улица „Болдин“ в Нова Зеландия, която на 459 метра дължина денивелацията е близо 80 метра.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500