IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И ниската скорост не помага, когато не внимаваш!

Вижте как голям SUV преминава през класическо купе (ВИДЕО)

Какво може да се обърка при бавно шофиране в слънчев ден в спокоен квартал? Явно много неща, поне това става ясно от публикация в социалната мрежа Reddit в тема с подходящото име Idiots In Cars.


катастрофа


Инцидентът е заснет в град Глендейл, Калифорния, където водач на Ford Explorer, по неизвестни причини, удари Chevy Corvette C4 и буквално премина през класическото купе. Шофьорът явно е разсеян, като е гледал някъде другаде (вероятно в телефона си) и изобщо не забелязва синия C4 Corvette.

Потребители на Reddit се опитаха да оправдаят човека зад волана на големия SUV, като посочиха, че слънцето грее директно в лицето му. Други са на мнение, че дебелата А-колона на Explorer, както и огромните странични огледала също могат да скрият спортната кола от погледа на водача.



Има и такива, които коментират, че шофьорът на Corvette също е отчасти виновен, тъй като не е намалил достатъчно, когато наближава кръстовището. Какъвто и да е случаят, инцидентът можеше да бъде избегнат, ако цялото внимание на водача на SUV беше насочено към управлението на превозното средство.

Случаи като този са доказателство, че дори сблъсъци с ниска скорост може да доведат до сериозни последствия, само защото шофьорът не гледа пътя. Няма информация за щетите по Corvette, но както изглежда, вероятно предната броня, светлините, предният капак, левите странични панели, лявата врата и прозорец, както и горната част на таргата – всички те ще се нуждаят от ремонт или дори подмяна.

Снимка и видео: Reddit


0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    И.а. ( преди 1 година )
    Тоя във Форда му е леко дясно стоящ на *** ама нали сте англичани повечето тука.
  • #4
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Веско ( преди 1 година )
    Аз пък съм за забрана на всякакви камонетки в градовете. Само коли до 1 тон нето. Останалите да влизат в града с дневна винетка по работа, иначе на фермата!
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Значи спортаната кола се казва Шевролет Корвет,и за второто име се сърдете на американците,макар че има и такава линия кораби които се наричат с това име,което няма нищо общо с определението за лека жена ***,а тук кОрвет.не слагайте звездички за това,защото не е цинизъм.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тоя във Форда е абсолютен неадекват и ми е любопитно какво е направил този в ***,дано му е сменил лицевия *** на раменете,защото това заслужава.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Любимата опорка на бедните мишки е "Не ми трябват скъпи/зимни гуми, защото карам бавно". Грешно, много грешно! Дори при ниска скорост може да се наложи рязко спиране, защото светът около нас не му пука, че ние караме бавно или внимателно. В случая човекът с *** нямаше какво да направи, но все пак.