IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадец се запали при източване на бензин

Престъпникът имаше лошия късмет да попадне на вече обран камион (ВИДЕО)

Цените на горивата продължават да се покачват и това увеличава броя на кражбите на гориво. Една от тях обаче едва не завърши с трагедия, след като при опит да източи бензин от камион крадецът се запали, съобщава телевизионният канал KSL.


крадец


Инцидентът е заснет от охранителни камери на компанията Summit Fire and Protection в Солт Лейк Сити (Юта), където мъж се опитва да източи резервоара на паркиран камион. За негов лош късмет превозното средство е обрано по-рано през деня и бензин почти няма. Крадецът обаче прави нещо наистина глупаво – решава да пробие резервоара, за да може да напълни тубата си.

Ясно е, че опитът за пробиване на метал с удар може да доведе до искра и точно това се случва. А това е доста опасно, когато човек лежи под резервоара и горивото се изсипва върху него, както става в случая. От видеото се вижда, как дрехите на крадеца пламват, а той се търкаля по паркинга в опит да загаси пламъците.



Престъпникът има и съучастник в паркирания пикап, който обаче не прави нищо, за да помогне. Ясно е, че двамата нарушават закона и той изпълнява своята роля, като следи за полицаи и е готов да избяга веднага, щом се наложи.

Мениджърът на този клон на компанията Травис Милс разкрива, че същият камион е бил атакуван от крадци по-рано същия ден, като те са отрязали катализатора и са източили бензина. След случая Summit Fire and Protection са поставили охранителна система за 30 000 долара, но камионът ще бъде доста време извън строя, тъй като не е ясно кога ще бъдат доставени резерви части.

0 от 500