IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ръчни скорости спряха крадец

Бразилец не успя да задигне Duster, моли собственикът да му помогне (ВИДЕО)

Ръчни скорости спряха крадец

Улична камера в бразилски град засне дързък опит за кражба на автомобил посред бял ден, завършил с арестуването на апаша, защото се оказа, че колата има ръчни скорости. Така механичната трансмисия се утвърди като отделен елемент от системата против кражба на автомобила, в който се превърна напоследък.

Както се знае, автоматичните трансмисии стават все по-популярни по света с всяка изминала година. Делът на такива машини в общите продажби отдавна е надхвърлил 50%, а в САЩ този процент е значително по-висок. Продажбите на автомобили с механична скоростна кутия в в Бразилия, очевидно, също намаляват, което изиграва лоша шега на апашите, като този от видеото.

Грабежът на една от тесните бразилски улици явно е планиран по всички правила. Апашът и неговият съучастник блокират Renault Duster, като първият вади автомат и принуждава собственика на автомобила да излезе от колата. Крадецът влиза в колата, но не успява да се справи с ръчна скоростна кутия, като наклонът още повече затруднява опитите му.

Крадецът дори два пъти маха на собственика на колата да се върне да му помогне, но онзи вече е избягал и повикал полицията. След секунди органите на реда се появяват, а апашът се просва по очи на земята и е арестуван.

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дали е Дачия или Ренде е все тая! Дъстъра си е Дъстър и е модел на Дачия, а с какво име го продават е без значение! Новият Дъстър има автомат, но стария НЯМА!!! Така, че драги ми джен-дърчо, минусите дето си ми ги нацъкал си ги заври отзад! А за пристигането на полицията за по-малко от 2 мин. да кажеш нещо? Само обаждането по телефона и приемането на случая от телефонния оператор ще трае най-малко толкова. Като гледам колко си наивен, предполагам и в Дядо Коледа вярваш и писмо си му написал!
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    В Латинска Америка, Дъстър се продава като Рено, заедно с Captur и Koleos.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до 1 На някой пазари (като Русия) Дъстър се продава като модел на Рено а не на Дачия! Може и в Бразилия да е Рено Дъстър .
  • #1
    8 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По-нагласено видео от това здраве му кажи! За 2 мин. да дойдат полицаи и да го арестуват. Да бе да! И автокрадец да не може да кара с ръчка. Да бе, да! Още повече да краде Дачия. Голям фен на марката трябва е бил. Ама щом е бил фен е трябвало да знае, че Дачия автоматик няма и щом не може да кара ръчка да се насочи към друга марка. Пълни простотии...