IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малкият кросоувър на Toyota получи спортна версия

Подобренията по Yaris Cross GR засягат шасито, каросерията и интериора

Компанията Toyota представи нова версия на малкия си кросоувър Yaris. Тя се казва Cross GR Sport, като е модифицирана от специалистите от спортното подразделение на марката Gazoo Racing. Доработките по автомобила включват подсилена каросерия, понижено окачване, преконфигурирано управление и редица други подобрения.


Toyota Yaris Cross GR


Кросоувърът Toyota Yaris Cross, който беше представен за първи път преди две години, е изграден на базата на едноименния хечбек и се базира на модулната платформа TNGA-B. Предлагат се бензинови и хибридни модификации, като в първия случай колата се задвижва от 1,5-литров двигател със 120 к.с., а във втория – от 1,5 бензинов агрегат с мощност 91 к.с. и електрически мотор с 80 к.с.

Yaris Cross вече има едно специално издание – подготвената за офроуд Yaris Cross Adventure, която се отличава с повишена здравина на каросерията и интериорен дизайн. Сега семейството се попълва със „спортна“ версия от Gazoo Racing. Кросоувърът е получил три допълнителни напречни греди в долната част за подобряване на устойчивостта на усукване. Поставени са оригинални пружини и амортисьори, окачването е снижено със сантиметър, а алуминиеви джанти с 10 спици са “обути в гуми Falken FK510 SUV.


Toyota Yaris Cross GR


В резултат на това кросоувърът е станал по-стабилен, контролът от страна на шофьора е по-остър, реакцията при натискане на педала на газта е намалена, а динамиката на ускорението е подобрена. Спортният” Yaris Cross получава различна радиаторната решетка с по-едра мрежа, както и имитация на заден дифузьор.

В кабината са поставени спортни седалки с усъвършенствана странична опора и комбинирана тапицерия. Стандартният волан е заменен с триспицов, на педалите е монтирана алуминиева облицовка, а селекторът на скоростите е покрит с кожа и е допълнен с логото на GR. Същата емблема присъства и на каросерията.


Още снимки на спортния кросоувър - вижте в галерията:


В Япония продажбите на Toyota Yaris Cross GR Sport ще започнат на 8 август, цените вече са обявени - от 2 367 000 до 2 750 000 йени (17 200–19 900 долара).


0 от 500