IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще предложи и спортен седан

По-мощна версия на Camry влиза в семейството GR

Гамата спортни модели (GR) на Toyota се разрасна, като вече включва GR Supra, GR86, GR Corolla и GR Yaris. Японската компания обаче не мисли да спира дотук и обмисля пускането още един подобен автомобил за семейството. Това ще бъде седан, намекна пред Motor Trend изпълнителният вицепрезидент по продажбите на Toyota Motor в Северна Америка - Боб Картър.


Toyota Camry TRD


Всъщност, топ-мениджърът трябваше да коментира евентуалната поява на GR Corolla като седан (засега той е само хечбек за САЩ). Картър каза единствено „изчакайте и ще видите“, което най-вероятно означава поява на подобен автомобил. Според информациите до момента, това обаче няма да бъде Corolla, а по-големият Camry.

В момента Toyota предлага Camry TRD и е логично да го замени с версия GR. В сегашния си вид седанът е оборудван с допълнителен бодикит, който който включва преден сплитер, аеродинамични странични прагове, заден дифузьор и изпъкнал спойлер. Camry TRD разполага с различна изпускателна система и по-здрави спирачки, както и със спортно окачване със специално настроени амортисьори и уникални винтови пружини, които намаляват височината на возене с 15 мм.


Toyota Camry TRD


За истински GR-модел обаче ще са нужни и подобрения по двигателя. В момента 3,5-литровият V6 се поставя на масовите варианти на модела, като развива 301 к.с. и 361 Нм. Това е достатъчно за конкуренция с Hyundai Sonata N-Line, който разполага с 290 к.с. и 422 Нм, но не стига за сериозно съперничество със спортните модели на други производители.

Все още не е ясно кога евентуално в гамата на GR ще влезе нов седан, но кросоувър с това обозначение също изглежда сериозна възможност. Toyota вече представи концепцията bZ4X GR Sport. А Боб Картър коментира, че компанията няма да бъде готова с електрифициран GR-модел след 5 месеца, но след 5 години това е „много вероятно“.

Снимки: Toyota

0 от 500