IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти: Покупката на нова кола ще се промени!

Процесът на дълго чакане от клиента ще се превърне в норма

Потребителите трябва да свикнат да поръчват и да чакат дълго време за доставка на ново превозни средства, тъй като това ще се превърне в нова норма, дори след като текущият недостиг на доставки бъде разрешен. За това предупреждават експерти, според които ситуацията на пазара се е променила необратимо.


шоу-рум


В днешно време е трудно клиент да влезе в автомобилен салон и да си купи веднага нова кола. Производителите на автомобили са преструктурирали практиките си, намалявайки наличностите в представителствата и принуждавайки клиентите да поръчват автомобили и след това да чакат те да бъдат произведени и доставени. Според продуктовия стратег на компанията Bond Brand Loyalty - Джон Бардуел, това е бъдещето на закупуването на автомобили.

„Свиквайте. Това няма да се промени. Именно по този начин Aplle и Tesla станаха толкова популярни. Те продават по-малко продукти, но печелят от големите маржове“, коментира Бардуел пред Auto News Canada.


шоу-рум


Експертът добавя, че процесът на поръчка и изчакване е нов за автомобилната индустрия, но е често срещан в други сектори. Неговият колега – Джеф Уилямс, президент на Absolute Results Productions, компания за обучение и маркетинг в автомобилното пространство, е на подобно мнение. Той посочва, че производителите на автомобили трябва да имат поне 6-месечно натрупване на поръчки, за да си гарантират бъдещи продажби.

„Ако днес нямате набор от поръчки, ще се провалите още утре. Освен това, по-малкото налични запаси означава, че няма нужда от толкова големи шоуруми, а също така се намаляват и транспортни разходи“, допълва Уилямс.


0 от 500
  • #9
    42 rate up comment 10 rate down comment
    ха ( преди 1 година )
    още няколко години и демокрацията ще настигне комунизма от преди 1990та година, поне за поръчка на коли. Когато ти се роди дете поръчваш като стане на 18-20 ще е готова и ще си я купите ....
  • #8
    12 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да не би да сравнявате гнилото недоносче, което фалира, със запада?
  • #7
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Anon ( преди 1 година )
    Всяко представителство за нови коли и автокъща за коли втора ръка се пукат по шевовете.Друго е, че цените се надуват до небесата.
  • #6
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Селянина ( преди 1 година )
    А Ферари и Ламборгини винаги са продавали само с предварителна заявка. Така, че... Ще чакаме...При съседа може и да има, ама аз бих изчакъл!
  • #5
    51 rate up comment 9 rate down comment
    Незнайко ( преди 1 година )
    А мрънкаха ,че по време на соца се чакало. Колелото се върти.
  • #4
    16 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не можете да мислите. На ръба сме на поредната индустриална революция с квантови компютри, изкуствен интелект и роботи, но производството щяло да намалее?!?! Гуугъл твърди, че вече имат самоосъзнат изкуствен интелект, а тия дори не съм ги чувал. Явно загряването, че електромотор се произвежда многократно по-лесно няма да ви се случи. Поне за бакалските сметки цитирайте хора като проф. Харалд Леш. Щото иначе получавате разсъждения в стила: "водата е суха"; "ще живеем вечно"; " земята е плоска".
  • #3
    19 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вече започна да ми става смешно от всяка подобна статия. Същите тези експерти преди 5-6 г. обясняваха как по същите тези причини Тесла щяла да фалира, защото така не се правило бизнес и стогодишните знаели по-добре и ако решили, щели да пуснат свой електромобил и продажбите на Тесла да секнат.Сега, всички започнаха да копират модела на Тесла, както за производство така и за продажби, а да не говорим за инвестиране в технологии. От обект на подигравки, Тесла се превърна в модел за подражание.
  • #2
    38 rate up comment 2 rate down comment
    Киро ( преди 1 година )
    Ха, така като се изкаже някой "експерт" и ми напомня на брокерите на апартаменти "аа цените ще се движат само нагоре", хаха. И така бълнуват, докато дойде рецесията и пак почва всеки клиент да е важен. Ще чакам ли? Аа, при съседа не се чака, айде чао.
  • #1
    41 rate up comment 7 rate down comment
    Гхъ ( преди 1 година )
    А,уж плановата икономика остана само в учебниците по история..