IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-изстрадалият Land Rover Defender на планетата?

Дори условията в Конго не могат да убият легендарния всъдеход (ВИДЕО)

Новият Land Rover Defender трудно може да бъде определен като директен заместител на своя легендарен предшественик. Някой може да спори за това, но е факт, че новата интерпретация на всъдехода е много по-усъвършенствано, изтънчено и луксозно превозно средство, отколкото би трябвало да бъде един Defender. Това изобщо не означава, че новият модел е лош, той просто има много различна философия.


Land Rover Defender


Ще се върнем обаче на стария Defender, а причината е видео в YouTube, на което се вижда вероятно най-очуканата и изстрадала бройка от модела, която все още се движи. И със сигурност новото поколение на всъдехода не би се справило в подобно състояние, най-вече заради многото електроника, която има.

Този абсолютно катастрофален Land Rover Defender е заснет в Конго. Той е произведен през 1994 г., като е във версията 300TDI, което означава, че под капака му е поставен дизелов мотор. И колкото и да е странно, въпреки ужасното състояние на автомобила той все още е в движение.



Разбира се, ако искате да запалите двигателя, трябва да бутнете всъдехода, а причината е, че стартерът вероятно отдавна е премахнат. Няма и резервоар, а горивото се сипва в голяма туба, разположена до двигателя. Самият той не работи съвсем гладко, но е поредното доказателство, че по-старите дизели, особено тези без турбокомпресори и системи за филтриране на отработените газове, са практически неразрушими.

Екстериорът на този Defender е толкова ръждясал, че изглежда по-скоро като арт-инсталация, отколкото като истинско превозно средство. Това обаче не пречи колата да бъде използвана всекидневно и най-вероятно тя ще остане на пътя още дълго време.


0 от 500