IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувър за 26 000 евро излиза с доживотни гаранция и поддръжка

HENGCHI 5 има двигател с 204 к.с. и изминава 600 км с едно зареждане

Една от най-новите марки на пазара – Hengchi, разсекрети цените за дебютния си електрически модел. Това е кросоувърът Hengchi 5, който излиза на пазара на цена от 179 000 юана (26 000 евро) и ще се предлага с доживотна гаранция и поддръжка.


Hengchi 5


За да привлече вниманието на клиентите, компанията предлага на собствениците редица безплатни услуги. Те получават електрически кросоувър с доживотна гаранция за цялата конструкция, а също така и на батерията. В тази цена са включени и два планови прегледа, а също така безплатна домашна зарядна станция, пътна помощ за целия живот на автомобила и 5 години безплатен достъп до интернет.

Всички тези бонуси се дължат на факта, че компанията-майка Evergrande, която пусна марката Hengchi, не стартира особено успешно в автомобилната индустрия и сега се опитва да поправи репутацията си.


Hengchi 5


Размерите на SUV-модела са дължина от 4725 мм, широчината - 1925 мм, височината - 1676 мм и междуосие от 2780 мм. Моделът се задвижва от агрегат с мощност 204 к.с. и 345 Нм, която се предава на предните колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,8 секунди. Батерията с капацитет 72,8 кВт/ч осигурява пробег от 602 км с едно зареждане.

Интериорът на HENGCHI 5 може да се похвали с наличието на два дисплея с диагонал от 10,2 инча за шофьора и пътника до него. Между тях има 14,6-инчов екран. Информационно-развлекателният комплекс се свързва с интернет чрез 5G мрежа и работи с Baidu OS.


Още снимки на кросоувъра - вижте в галерията:

0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тойота не произвежда ли в Турция, както и останалите? Наистина къде аджеба се произвеждат японските и корейските коли за европейския пазар?
  • #7
    13 rate up comment 0 rate down comment
    до 6 ( преди 1 година )
    Помисли малко къде се произвеждат болшинството от тези японски и корейски коли. С изключение на Мазда, Хонда и Субару (то на тях толкова им е пазарния дял че са си направо нишови модели). Отделно това е цената на хомологирания за Китай модел. За Европа ще се наложат не малко промени които ще се отразят на цените.
  • #6
    1 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Гений, в европа дали се карат японски и корейски коли? Може ли да сте толкова смотани?
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    За реклама.. ( преди 1 година )
    Със сигурност има нещо скрито като някакъв срок и условия или ще е за ограничен брой коли иначе всички каращи по 50 хил км годишно ще вземат такива и с времето фирмата ще трябва да сменя гаранционно повече батерии и мотори отколкото коли са продали
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Обикновено доживотна гаранция, означава до края на производство на даден модел. Нататък е клатене...
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 1 година )
    А сега какво да правим? Да не караме коли ли? А и чакай тези китайчета да стигнат до Европа - като сложиш мита, сертификации и промени да покрият краш тестове и т.н. Иначе дай боже да видим в Европа електричка със 70+ кВч използваема батерия за 50-60к лв.
  • #2
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 1 година )
    Това вече се казва оферта!
  • #1
    16 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А не бе, до няколко години ще има цунами от евтини китайски електрически коли. Пък вие си купувайте бензин за 5 лева и давайте пари на арабите.