IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е най-черното Porsche 911 в света

Специалната боя превръща колата в двуизмерен модел (ВИДЕО)

Традиционно най-популярните цветове на автомобилите са бяло, сиво и черно. Експертите казват, че с подобни нюанси собствениците на автомобили няма да имат проблеми с последващата продажба. Дори и тези цветове обаче могат да бъдат уникални, като доказателство е творение на японски дизайнери.


Porsche боя


Експертите от ателието Koyo Orient Japan показаха Porsche 911, боядисано в цвят Musou Black, смятан за една от най-черните акрилни бои в света. Тя отразява едва 0,6% от светлините, като поглъща останалата част. И благодарение на този ефект се постига ултрачерен цвят.

Porsche 911 Musou Black изглежда като двуизмерна кола, почти лишена от релефни извивки по каросерията. Автомобилът наподобява сянка и определено е доста рисковано той да бъде каран през нощта.



Японските тунинг-експерти представиха черната боя Musou още през 2020 г., като тогава с нея беше покрито Mitsubishi Lancer. Въпреки това, за „най-черна боя в света“ все още се счита за Vantablack, която абсорбира 99,9 процента от светлината, падаща върху нея. През 2019 г. беше представено BMW X6 с такъв нюанс на каросерията.


0 от 500