IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обнови европейския Highlander

Кросоувърът получи нов двигател за някои пазари

Toyota предлага своя кросоувър Highlander на европейските пазари от 2021 г., а сега дойде време и за актуализация на модела. Тя засяга най-вече оборудването на модела, в която влизат 20-цолови джанти, нов цвят на каросерията и мултимедийна система Smart Connect с облачна навигация.


Toyota Highlander


Изборът на двигатели за Стария континент е скромен, тъй като марката залага на хибриден агрегат, в чиято основа е 2,5-литров мотор с 4 цилиндъра и съвкупна мощност от 248 к.с. Той се комбинира с вариаторна скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. При обновяването на модела вече ще се предлага и 2,4-литров турбодвигател от Lexus NX.

Новият мотор развива 269 к.с. и 430 Нм, като ще бъде достъпен само за пазарите от Източна Европа, където заменя досега използвания от модела 3,5-литров V6. В Западна Европа компанията ще продължи да залага изцяло на хибридно задвижване.


Toyota Highlander


В допълнение към новия двигател, Highlander, моделна година 2023, ще получи нов цвят на боята - Cypress Green, 20-цолови джанти в гланцово черно и две нови опции за кожена тапицерия на салона - бежово и охра. Кросоувърът ще бъде оборудван с новата мултимедийна система Smart Connect с 12,3-инчов екран и приборен панел със същите размери .

„Облачната“ навигация ще бъде достъпна, без да се налага да се сдвоява смартфон и без допълнителни разходи за данни - новият Highlander се продава с включен четиригодишен план за данни, който позволява системни актуализации по въздуха. Моделите от висок клас са оборудвани с Toyota Smart Connect+, която допълнително предоставя вградена навигационна система. Тя позволява да се планират маршрути, когато и където няма връзка с облака.


Toyota Highlander


Това също така осигурява 3D картографиране на града, разпознаване на пътни знаци и информация за местоположението на камерите за скорост. Новите системи позволяват полезни дистанционни функции, включително заключване и отключване на вратите и управление на аварийните светлини, за да помогнат за локализирането на автомобила в натоварен паркинг.

Те позволяват безжична връзка със смартфон чрез Apple CarPlay, плюс кабелна връзка за използване на системата Android Auto. Всички модели на Highlander вече се предлагат с поставка за безжично зареждане, преместена в предната конзола за по-лесно използване.


Toyota Highlander

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А дже класата ни са люлей
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Asd ( преди 1 година )
    Голям и просторен, но направен за пазара в САЩ. Окачването не е никак добро за Европейските пътища освен ако не се кара основно на магистрала. В завоите и планински пътища се люлее ужасно. Ако оправят това плюс да направят предните седалки с повече опора ще е много много добър автомобил.