IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обнови най-успешния модел в света

RAV4 получи нова мултимедия и повече технологии

Toyota представи пакет обновления за бестселъра си RAV4. В случая не става въпрос за солиден фейслифт, засягащ външния вид и салона, а за специални технологични допълнения, които да направят кросоувъра по-конкурентоспособен в наситения C-SUV сегмент. Така, японският хибриден SUV се е сдобил с нова информационно-развлекателна система, а комплексът от асистенти за шофиране на Toyota Safety Sense добавя някои нови функции.


Toyota RAV4 технологии


Голямата новост, доминираща в салона на Toyota RAV4 е новият 10,5-инчов екран с висока резолюция на инфотейнмънт системата, който е анимиран от нов софтуер. Наличен е и изцяло нов 12,3-инчов дигитален инструментален панел, с разнообразни показатели и различни стилове на графиката според режима на шофиране.

Мултимедията е съвместима с Android Auto и Apple CarPlay, като за последната и в безжичен режим. Пакетът Smart Service, включен в новостите, предлага постоянна свързаност на автомобила в продължение на 4 години. Модулът  предлага сателитна навигация с информация за трафика в реално време, налични паркоместа и алтернативни маршрути.


Toyota RAV4 технологии


В Smart Service е включен и нов подобрен гласов асистент, който може да управлява различни функции като климатика, аудиото, отваряне и затваряне на прозорците и др. Също така, може да се свързвате с автомобила си от разстояние, като отключвате или заключвате вратите, включвате вентилацията и т.н.

Пакетът за безопасности и асистиране на водача Toyota Safety Sense също е обновен, като включва новия помощник Pre-Collision System (PCS), способен да засича присъствието на автомобили и пешеходци на кръстовища. Помощникът за волана Emergency Steering Assist също е нов, като в плъг-ин хибрид версията помага на шофьора да избягва пешеходци, велосипеди и други коли, същевременно запазвайки лентата на движение.


Toyota RAV4 технологии


Както споменахме в началото, дизайнът на RAV4 остава без промяна, като това важи и за задвижващата гама, където има избор между пълен и плъг-ин хибрид. Производството на обновения кросоувър ще започне през третото тримесечие на настоящата година.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хахо ( преди 1 година )
    Карам Рав от 2021. Страхотна кола. Единствена забележка е поостарялата информационна система. Но след тоя ъпдейт изглежда оправят и този проблем. Лошото е че това ще дойде 2023та, а тогава конглокенцията ще имат още по интересни ъпгрейди.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ИванчУ ( преди 1 година )
    Тойота ми е фаворит. Преди 20 години карах Камри и беше много здрав и надежден автомибил. Без излишни пристотии, само с най-важното и необходимо за удобно и сигурно шофиране. Но в 21 век от Тойота да кажат, че направили не знам си какви иновации само щото сложили по-голям таблет и видиш ли анимирали картинките.... Извинявайте, малко смешно звучи
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Стефан ( преди 1 година )
    Чак пък топ. Cr-v на Хонда е по-.... Прекалено "дървени" са тез Равове. Карам Авенсис и никога не бих го заменил с джипката.
  • #3
    18 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Страхотен автомобил е РАВ-ката. Най-доброто в класа си. Уникално съчетание от цена/качество/надежност/удобство/функционалност. Не случайно е и най-продаваният и държи висока цена на пазара втора употреба и се обезценява много бавно, както всяка Тойота. Има страхотен дизайн модерен и забелязващ се.
  • #2
    3 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ок, някакво начало е. Сега да оправят платформата, задвижването, шумоизолацията, качеството на материалите, пътното поведение, оползотворяването на пространството и може да стане кола от нея.
  • #1
    5 rate up comment 15 rate down comment
    край ( преди 1 година )
    Бе то хубаво, че обновяват, ама що не взеха дизайнера на дачия малко да им понамести танекиите. Колите им здрави ама РАВката мноооо грозна.УАЗ вярно че е по-грозна но това не трябва да ги успокоява.