IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автономни таксита „забиха“ насред трафика в Сан Франциско

Блокирането на роботизираните коли причини хаос в американския град

След няколко месеца на тестове и експериментиране, компанията Cruise (собственост на General Motors) получи разрешение от властите в Сан Франциско и пусна автономни таксиметрови автомобили в града. Машините без водач се движат в определени части на населеното място, с къси курсове и само от 22 часа вечерта, до 6 сутринта.


Автономни таксита Cruise


Но, както на всички ни е ясно, явно все още сме далеч от това безпилотните автомобили да навлязат масово и да се възползваме от тях безрезервно. Доказа го инцидент, при който няколко роботаксита получиха повреда и спряха насред трафика в Сан Франциско преди дни.

При инцидента с автономните коли на Cruise, в който е имало пасажери, на няколко места в калифорнийския град се е получило задръстване. От Cruise поясняват, че при внезапното спиране на машините, не е имало катастрофи с други коли, участващи в движението и никой не е бил наранен.


Автономни таксита Cruise


Автомобилите били рестартирани от техници на компанията, които дошли на място. От фирмата поясняват, че е имало бъг, който е бил фиксиран, без да дават допълнителна информация какъв точно е бил проблемът със "забилите" автономни таксита, като поднесли официални извинения на гражданите.

Различни градове в САЩ се интересуват от автономното превозване на пътници, но Сан Франциско, където работят много компании от тази сфера, е първото населено място, което официално е оторизирало използването на безпилотни таксита. Както вече обяснихме, това важи за определени части на града и определени часове.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "имало бъг, който е бил фиксиран" - още не мога да спра да се смея.....
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    " че е имало бъг, който е бил фиксиран"
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Ел.Къртач ( преди 1 година )
    Колите на Мъск никога не забиват, защото Тесла са гении и са сложили втори компютър в колата, който поема в секундата, в която първия даде грешка. Мъск неслучайно е най-богатият човек на планетата, а Тесла е най-скъпата автомобилна компания, щото правят най-добрите, най-бързите и недостижими по параметри и цена коли от второ поколение в света - PLAID. За които е осигурена най-добрата и единствената глобална бързозарядна мрежа на света Supercharger, захранвана слънце и Tesla MegaPack, хохо
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 година )
    Хаха, и ГМ ли вече са далеч напред пред оня хвалипръцки Мъск? Неговте теслички забират веднъж на всеки 10 км.