IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-новия и луксозен кемпер на Renault

SpaceNomad идва със соларен покрив и спално място за четирима

Renault обнови "заводския" си кемпер Trafic SpaceNomad, като добави повече оборудване. Компанията разшири и обхвата на пазарите, като към единственото място, на което предлагаше приключенския ван - Швейцария, добави Белгия и родната Франция.


Renault Trafic SpaceNomad


Trafic SpaceNomad е със повдигащ се покрив, който осигурява достатъчно място в салона, за да може човек да стои изправен. При вдигането на покрива  може да се свали и разпъне и второто налично легло във вана, като по този начин в автомобила могат да спят до четирима души. Кабината разполага с LED осветление и няколко USB порта за зареждане на устройства.

Жизненото пространство на пригодения за ваканции Trafic  разполага освен със спални също и с компактна кухня с два котлона, мивка и хладилник с обем 49 литра. Седалките на шофьора и предния пасажер могат да се завъртят назад, за да може да си общуват със задните пасажери или да се нахранят на сгъваемата масичка (която може да се изнесе и отвън).

Самите задни седалки се разпъват, за да станат на спалня, а в допълнение миниванът разполага с 250-литрова ниша за багаж. SpaceNomad разполага и със сгъваема странична тента с площ 4 квадратни метра, както и с външен душ, който се захранва от акумулаторите на автомобила. Налице е и соларен панел, който да захранва акумулатора, когато бусът е паркиран за почивка.


Renault Trafic SpaceNomad


Renault представи SpaceNomad в края на миналото лято на специализираното изложение за кемпери и каравани в Дюселдорф. Приключенският ван се предлага в две дължини със седалки за 5 или 7 души, а за задвижването се грижат дизелови двигатели с мощност от 110 до 170 к.с. Най-мощните версии се предлагат и с автоматична скоростна кутия, а сред системите за асистиране и безопасност влизат активна аварийна спирачка, предупреждение за напускане на лентата, предупреждение за слепите зони и др.

Производството на Renault Trafic SpaceNomad се осъществява на база на готови конвенционални ванове, асемблирани във фабриката в Сандувил. Готовите машини се пращат в цех на подизпълнителя Pilote, където се конвертират в кемпери. Именно там се монтират разгъващия се покрив, соларния панел и друго оборудване. В момента поточната линия се разширява, за да може да се правят по 200 ванове за пътешествия месечно.

Повече снимки на Renault Trafic SpaceNomad вижте в галерията:

0 от 500