IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Френски отговор на „германската тройка“: DS обнови флагмана си

Освен технически подобрения премиум-кросоувърът 7 Crossback получава ново име

Премиум подмарката на Citroen - DS Automobiles, представи обновеният си кросоувър с индекс 7 (по-рано този модел се наричаше 7 Crossback). Моделът е преработен в стила на концепцията Aero Sport Lounge и показания наскоро DS 4, а също така се сдоби с матрична оптика, чийто обхват е увеличен до 380 метра. Конкурентите на DS 7 са компактните кросоувъри от „германската тройка” - BMW X1, Mercedes-Benz GLA и Audi Q3.


DS 7


Основните иновации включват по-голяма решетка, характерни дневни светлини DS Light Veil, преработени джанти и надпис DS Automobiles на петата врата, който замени Crossback. В допълнение към всичко това обновеният DS 7 е премахнал хромираните елементи от екстериора.

Качеството на материалите в салона е подобрено, като се залага на Nappa и Alcantara. Мултимедийната система е получила нов интерфейс, а размерът на екрана е останал същият - 12 инча. Списъкът с оборудване включва система DS Night Vision, активно окачване, което автоматично се настройва към пътните условия, адаптивен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на автомобила и система за наблюдение на водача.


DS 7


В Европа DS 7 се предлага в три хибридни версии, всички плъг-ин (зареждащи се). Модификацията с предно задвижване на DS 7 E-Tense 225 е оборудвана с турбодвигател със 180 к.с. и електромотор със 110 к.с.

Предлагат се и два варианта със задвижване на всички колела - DS 7 E-Tense 4x4 300 и DS 7 E-Tense 360, като цифрите в названието показват мощността на задвижващата система. Независимо от версията, хибридите са оборудвани с батерия с капацитет 14,2 кВт/ч, като едно зареждане на която е достатъчно за 65-81 км само на електричество (в зависимост от условията на шофиране).


Още снимки на обновения кросоувър - вижте в галерията:


Има и неелектрифицирани модификации - това са турбодизелът BlueHDi с мощност 130 к.с. и бензиновите двигатели PereTech, които развиват 130, 215 или 225 к.с. Това е първият фейслифт на DS 7 Crossback след дебюта му през 2017 г., като производството на кросоувъра се осъществява в завода в Мюлуз (Франция).

0 от 500