IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци показаха кемпер, в който може да се живее без ограничения

Луксозният Living Vehicle става и за офис, като струва поне 340 000 долара (ВИДЕО)

Базираният в Калифорния производител на първокласни кемпери Living Vehicle представи най-новия си модел. Неговото оборудване осигурява много висока степен на автономност, като може да се използва както като постоянно жилище, така и за работно място. Съответно, това струва и доста пари – 339 500 долара.


Travel Trailer


Нуждата от електричество за пътуващите в Travel Trailer се покриват от комплект слънчеви панели. В базовата конфигурация мощността на системата е 1320 W, а срещу доплащане се предлагат опции за 2600, 3000 и 3400 W. Енергията се съхранява в батерии с капацитет от 14,4 до 57,6 кВт/ч, като с най-голямата батерия можете да живеете няколко седмици. Съответно, те могат да зареждат и други електрически превозни средства.

Компанията-производител посочва още, че кемперът е оборудван и с генератор на газ-пропан. В допълнение, той може да бъде директно свързан към външна мрежа. Чистата вода на борда също е собствена - генератор на израелската компания Watergen кондензира атмосферната влага, филтрира, стерилизира и обогатява с минерали. На ден се получават до 5 галона вода (почти 19 литра).


Още снимки на луксозния дом на колела - вижте в галерията:


Новият Travel Trailer разполага със спалня, трапезария, кухня с хладилник, печка и съдомиялна машина, както и много просторна баня. Има и мобилен офис за един или двама с 80-инчово бюро от орех, над което са поставени 27- и 32-инчови монитори на Apple, свързани към 16-инчов лаптоп MacBook Pro.

Параваните са монтирани на легло с „кралски“ размери. В зависимост от избраните опции, времето за изчакване за доставка на този дом на колела е 10-12 месеца. Добавянето на всички екстри обаче ще удвои цената.



0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не е кемпер, а каравана.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Кимоното ( преди 1 година )
    Правилата в Европа се определят от *** както по долу е посочил колегата. Дори собствения си дом нямаш право да защитаваш.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Караванкен ( преди 1 година )
    За САЩ или другаде може и да става, но за Европа не по простата причина, че нямаш право да живееш в него, ако не си в къмпинг. Нямаш право да спреш някъде, където ти кефне и да си го ползваш ей така, ако не е на частен имот или къмпинг. Не случайно, караванаджиите в Европа са на изчезване, защото измислиха управляващите на ЕС такива правила, че нямаш сметка от каравана. Техни са хотелите и къмпингите, трябва да печелят, а колкото повече хора с каравани, толкова по-ниски печалби...
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ясен Желязков ( преди 1 година )
    Е, неправилно са го превели. Искат да кажат, че при недостиг на електроенергия има и резервен източник на същата, произведен на базата на двигател с вътрешно горене, свързан с електрически генератор. Не са искали да кажат, че произвеждат въглеводородни фракции, неизвестно от какво.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Селянин ( преди 1 година )
    Какво точно означава "генератор на газ-пропан" и от къде може да си го купим? Аз бих си генерирал газ в къщи, това изобретение ще реши много проблеми.