IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интернет-звезда влиза в затвора, след като се похвали с опасно шофиране

Британецът показа каскадите си онлайн и сега ще лежи 27 месеца (ВИДЕО)

Британски YouTuber, който има близо 70 000 абоната, е осъден за 27 месеца затвор за опасно шофиране. 25-годишният Адил Хабиб е собственик на канала Certi Drivers, като споделя в него видеоклипове, на които шофира опасно по обществени пътища, съобщава BBC.


опасно шофиране


На кадрите се вижда как Хабиб кара с висока скорост, състезава се с други шофьори в трафика и игнорира червените светофари. Според полицията на Западен Йоркшир, нарушенията на Хабиб при шофиране са били извършени между декември 2020 г. и октомври 2021 г. Органите на реда са започнали разследване, след като били уведомени за случаи на опасно шофиране в района на Лийдс.

Оказва се, че това не е единствената среща на 25-годишния мъж със закона. Докато полицията разследва проявите му на пътя, Хабиб е осъден на 4 години по обвинение за наркотици. Присъдата му за опасно шофиране е 27 месеца, като шофьорската му книжка е отнета за 49 месеца.

„Този човек е абсолютно безсрамен, като проявява пълно презрение към участниците в движението и прави всичко възможно да впечатли многобройните си последователи“, коментира инспектор Ричард Хорн, който участва в разследването.

Каналът Certi Drivers в YouTube вече е изчистен от съдържанието си, но шокиращите клипове с изпълнение на Хабил остават в други платформи за социални медии. Едно видео, споделено в Reddit преди осем месеца, показва как 25-годишният блогър шофира Mitsubishi Lancer Evolution с висока скорост в трафика, като се разминава на сантиметри с други превозни средства, включително и с мотоциклетист.


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Парадокса е, че въпреки опасното шофиране, той няма катастрофи... докато всякакви препарирани батки и каки каращи с 20 са все с омачкани ламарини подари некадърност. Имам подобен познат, който е вече със 7 катастрофи. Вярно леки, и за щастие само с изкривени ламарини... ама показателни! А няма един фиш за скорост през живота си. А колко такива "примерни" има, които отнемат предимство - ум да ти зайде - тях не могат ги барнат докато не убият някой...
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 1 година )
    Няма да ми е мъчно,ако в затвора някой го "нахабиби"!!