IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Караш по релсите - влизаш в затвора

Друг нарушител беше глобен със 192 000 евро за 43 км над позволеното

Шофьор на Mitsubishi Pajero влиза в затвора, след като си позволи да кара по железопътна линия във Великобритания. Видео с инцидента беше публикувано в Twitter от местната полиция.


нарушение


Нарушителят решил да повтори изпълнението на Джеймс Бонд от филма "Октопуси", което е наложило железопътният участък в района да бъде затворен за цели 8 часа. И това е донесло загуби от 25 000 британски лири. Благодарение на видеозаписа, собственикът на колата е открит бързо и е арестуван.

Мъжът отказал да дава обяснения пред полицаите, като срещу него за заведени няколко дела. Той е бил обвинен в опасно шофиране, заплаха за човешки живот и липса на застраховка. Съдът го е признал за виновен и го изпраща за 15 месеца зад решетките.

Освен във Великобритания доста строги спрямо нарушителите на пътя са и в Швейцария, където местна жителка беше глобена със 192 000 евро за превишение на скоростта в населено място с 43 км. Дамата преминала със своя Range Rover с 93 км/ч през селцето Волерау, където ограничението е 50 км/ч.


нарушение скорост


Проверката установила, че жената има и други подобни прегрешения, като има и две условния присъди за нарушения на правилника. Нейната глоба е толкова висока, защото в Швейцария наказанията се изчисляват на базата на финансовото състояние на виновния. А в случая швейцарката разполага с имущество и банкови сметки за повече от 12 млн евро.

Първоначално наложената от съда глоба е била 370 000 евро, но след обжалване тя е намалена на 175 000. Заради двете условия присъди обаче санкцията скача до близо 200 000 евро.

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до преднияТ ( преди 2 години )
    Тази "кифла", колега, има годишен доход от около 12 милиона евро годишно! А ти как се справяш?!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    basi ( преди 2 години )
    Не мога да повярвам, че има хора, които защитават и оправдават такива престъпни деяния. Само си представете как може да дерайлира влак с няколко стотин души в него заради само 1 ***. И вие казвате: Голяма работа? Сериозно ли?А онази кифла дето са я глобили в Швейцария... следващия и път няма да е само глоба, в онази малка държавица знаят как да се оправят с такива кифли, това не е БГ, много бързо ще я възпитат.
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    м да а ( преди 2 години )
    После нека да ми разправят , че тежки глоби ще решат проблема, жената редовно я хващат, плаща според доходите си и отново кифлее на мегдана
  • #1
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хора без работа държавите да се саморазпуснат и армията от безделници да почнат дя ровят по кофите няма такива отпадъци на обществото като държавните служители