IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален Rolls-Royce за лов със соколи е изложен за продажба

Единственият по рода си Camargue е създаден по поръчка на мароканския крал

Rolls-Royce, който може да ви накара да разтъркате очите си учудено. Виждали сме много различни уникати през годините, като се най-пресният спомен е невероятния Boat Tail, представен в последните две издания на Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Виждали сме и машина на британската марка, преоборудвана за рали "Дакар", виждали сме и всякакви уникални изпълнения, създадени в един-единствен екземпляр по специална поръчка на клиенти.


Rolls-Royce Camargue


Но една от най-абсурдните конверсии на марката, правена в един-единствен екземпляр, е моделът Camargue, който е принадлежал на краля на Мароко Хасан II през 70-те години на миналия век. Машината, която има доста необичайни модификации, е пусната за продажба в специализирания сайт Autoscout.

Историята на този Rolls-Royce започва през 1997 година, когато мароканският крал изпраща своя Camargue на Sbarro - добре познатото швейцарско ателие, специализирано в изработка на каросерии, доработки и персонализиране по поръчка. Идеята била да се създаде супер флагман, подходящ за лов в пустинята със соколи. Доста необичайно искане, което, обаче, не накарало швейцарската компания да се откаже.


Rolls-Royce Camargue


Промените по луксозния автомобил са очевидни, като се започне с повдигнатото и напълно трансформирано купе. Вратите са били напълно премахнати, а масивните алуминиеви прагове са оставени непокрити (което не е най-доброто за горещите дни в пустинята). Предното стъкло се сваля, в духа на оф-роуд автомобилите от миналото, но това не са всички неща.

От Sbarro са монтирали по-големи гуми и специални джанти, за да може луксозната машина да се справя по-добре с черните пътища и дюните в пустинята. В резултат на това са били разширени колесните арки, а ауспуховите накрайници са били изнесени отстрани в задната част на каросерията.

Кабината на ловния Rolls-Royce е покрита със светлокафява кожа със сини шевове, кореспондиращи с цвета на каросерията. Има и елегантен сгъваем покрив, с който са предпазите по-добре от жаркото слънце на мароканската пустиня.


Rolls-Royce Camargue


Много малко се знае за това, дали има интервенции по двигателя. В обявата за продажба се цитират 212 конски сили, което е стойност, много сходна с тази на оригиналния 6,75-литров двигател на модел. Посоченият пробег на машината е 36 000 километра, а скоростната кутия е (логично) автоматична.

За да може колекционер да се сдобие с уникалния Rolls-Royce Camargue за пустинен лов, ще трябва да се раздели с 248 000 евро. В края на краищата, това е находка, като се има предвид ексклузивността на този автомобил. Ще припомним, че нов Ghost, който е най-достъпният модел в гамата на марката, започва от около 325 000 евро.

Повече снимки на ловния Rolls-Royce Camargue вижте в галерията:

0 от 500