IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce разкри втория ултра-ексклузивен кабриолет Boat Tail

Автомобилът получава уникален цвят и детайли от фурнир и розово злато

Британският производител Rolls-Royce представи втория от трите кабриолет Boat Tail. Автомобилът е създаден от подразделението Rolls-Royce Coachbuild, като всъщност представлява Phantom с оригинална каросерия и специална облицовка. Цената на колата не е уточнена, но според информациите, първият автомобил от тази серия струва 28 млн долара, така че този едва ли е по-евтин.


Rolls-Royce Boat Tail


Кабриолетът Boat Tail е първият продукт на новосформираното подразделение Rolls-Royce Coachbuild, като тиражът му няма да надвиши 3 екземпляра. Първият беше показан миналата година, а сега е готов и вторият, като той ще бъде представен на конкурса за Villa d'Este в Италия, който се провежда през този уикенд. Клиентът, поръчал автомобила, има бизнес за добив на перли.

В основата на ултра-ексклузивния кабриолет е платформата Architecture of Luxury на британската марка, която дебютира при осмото поколение на Phantom. Каросерията е изработена от масивни алуминиеви листове с минимум фуги, което придава на автомобила прилика със състезателните лодки от 20-те години на миналия век. Цветът - смесица от стрида и нежно розово, е вдъхновен от перлени черупки, предоставени от самия клиент.


Rolls-Royce Boat Tail


Това е един от най-сложните цветове, създавани от отдела Bespoke, като съдържа големи бели и бронзови „люспи“ от слюда, които карат боята да блести при различни условия на осветление. Негов пълен контраст е предният капак в цвета на коняк. Долната част на каросерията е облицована с въглеродни влакна, в чиято структура са вплетени нишки от розово злато. Благородният метал е използван и за фигурката Spirit of Ecstasy.

Кабината е украсена със същия фурнир Royal Walnut, използван за задната част, както и с кожа в цвета на каросерията с перлени елементи. Циферблатът на часовника на централната конзола, лостовете и превключвателите са изработени от седеф. Материалът за тях е взет от собствената колекция на клиента.


Rolls-Royce Boat Tail


Задвижването също е от Phantom и не е променяно, тоест под капака са монтирани 6,75-литров V12 битурбо двигател (571 к.с., 900 Нм) и 8-степенен автоматик ZF. Кабриолетът Rolls-Royce Boat Tail е преминал всички тестове и е сертифициран за обществени пътища.

Твърди се, че собственици на първия автомобил от серията са певицата Бионсе и нейният съпруг – рапърът Джей Зи. Именно двамата са платили 28 млн долара за да притежават една от най-ексклузивните коли на планетата.


Още снимки на укиналкия кабриолет - вижте в галерията:

Снимки: Rolls-Royce


0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До #2 ( преди 1 година )
    Автомобилът е базиран на шасито на Rolls-Royce Phantom Series II. Него са "блъскали".
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Автомобил за хора с вкус. Изпипан, пълен с индивидуални решения. Ако го видя в трафика ще се блъсна някъде вероятно. Буквално може да онемееш.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    emopav ( преди 1 година )
    Колата е наистина уникална. Опитвам се да се сетя, какво е показано на снимка 14... Четирите винтчета обаче бяха единственото нещо, което ме подразни на снимките. Някакси стоят като кръпка...
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Sveto ( преди 1 година )
    Това е кола икона повечето хора не я разбират но това е невероятен автомобил
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "е преминал всички тестове и е сертифициран за обществени пътища." => Бихте ли публикували, моля, видео от тестовете на EuroNCAP точно на този екземпляр? Благодаря.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не ги разбирам някои "екстри" като тези тука...някакси не виждам собственика да отваря чадъра и да клопа с тенжерите и чиниите отзад да сервира нещо?