IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да се справим със скърцането на чистачките

Смяната е най-лесният вариант, но ето как може да спестите пари

Чистачките на автомобила са консуматив, който рано или късно трябва да бъде сменен. Ако обаче точно в този момент не ви се купуват нови чистачки, а старите не чистят добре и скърцат, има няколко трика, с които да ги върнете към нормалната им дейност.


чистачки


Всички сме ставали свидетели на досадното скърцане на перата на чистачките, движейки се по предното стъкло по време на шофиране За да премахнете този шумен проблем, първо почистете перата  (гумената част на чистачките) с малко сапун и вода и след това намажете контактните части с малко силиконова смазка.

Най-добре е да използвате силиконов спрей за целта, като напръскате на чист парцал и без натискане го нанесете върху гумените части на чистачките. Силиконът ще поддържа гладкото и тихо движение. Може да се наложи да повторите операцията, но това, което трябва да знаете е, нанасянето ѝ да става без натиск или с други думи да не се изтрие графитния слой от гумата.

Накрая за да чистят по-добре, нанесете върху тях препарат за стъкла. Как обаче става това? Накиснете чист парцал парцал в концентриран почистващ препарат за стъкло. Избършете чистачките, но е особено важно, както вече споменахме, това да става с минимален натиск. просто препаратът ще напои горната част от гумата, но не механично, защото в противен случай графитния слоя от гумените пера ще изчезне.

0 от 500