IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадци отмъкнаха пикапи за милион долара от завод на Ford

Част от чисто новите F-150 Raptor са открити разглобени

В Детройт се случват странни неща, защото напоследък автомобилните компании дори не могат да доставят произведените колите до дилърите. Колите се крадат директно от заводите, като този път пострада Ford.


Ford F-150


От предприятието в Диърбfрн са отмъкнати пикапи F-150 Raptor на стойност 1 милион долара, съобщава Detroit Free Press. Кражбата е станала през уикенда на 10 юни, като 13 от автомобилите вече са открити от органите на реда. Повечето от тях обаче са били разглобени на части.

Крадците са проникнали на територията на завода, като са повредили оградата. Обирът до голяма степен повтаря случай от по-рано тази година, когато от друго предприятие на Ford – това във Флет Рок, бяха отмъкнати няколко чисто нови Mustang. Полицията е задържала двама души – по един за всяка кражба.

Не само Ford има подобни проблеми със сигурността, но и други марки от Детройт. През март миналата година от завода на Chrysler в Стърлинг Хейс бяха откраднати четири пикапа RAM, включително от версията TRX. През май пет чисто нови Chevrolet Camaro бяха задигнати от завода на General Motors в Лансинг. Към този момент не е ясно дали тези кражби са пряко свързани.


0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    И какво му е лошото на 10 степенния автомат на ф150 или на 7.3 литровия нов V8.
  • #4
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Хм ( преди 1 година )
    Кой уважаващ себе си автокрадец ще краде фордове???
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Големите заводи и/или бюрокрации се крадат най лесно, защото всеки си гледа неговата работа и му е все тая какво става около него. Само трябва да откриеш"вратичката".
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    scott ( преди 1 година )
    що не краднат електрически коли тез бе? нали това било бъдещето?
  • #1
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "Диърбfрн" - Пешко, знаем, че "f" на латиница и "o" на кирилица (БДС) са на един и същ клавиш. Знаем също и че не ти пука за читателите и нямаш против да проявяваш неуважение, като не си проверяваш "статиите". И трето знаем - че на ръководството ви пък не му пука, че на теб не ти пука... :-( :-( :-(