IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадци обезкостиха BMW само за часове

Щетите по „тройката“ са за 20 000 евро

Обикновено собствениците на автомобили внимателно избират място за паркиране през нощта, като идеята е да ги предпазят от посегателства. В случая обаче това явно не е свършило работа, а и престъпниците са използвали нестандартен подход – вместо да отмъкнат кола, те са я разглобили на място и са откраднали голяма част от детайлите


кражби


Инцидентът е станал в град Хилден (Германия) през миналия уикенда. 22-годишният собственик на седана BMW 3-Series оставил колата през нощта на улицата, а на сутринта случайни минувачи я открили обезкостена и уведомили полицията.

Факт е, че е почти невъзможно да се разпознае марката и модела на автомобила. Крадците са извадили цялата предница, включително броня, фарове, калници, капак и няколко части от двигателния отсек. Предният панел също е отмъкнат заедно със сензорния екран на мултимедийната система и цифровата „приборен“ панел. Откраднати са още волана, скоростния лост и централната конзола, както и няколко елемента на тапицерията на вратите.


крадец


Съдейки по елементите, останали в купето, може да се предположи, че пострадалият автомобил е от шеста генерация от 3-Series (F30), произведена между 2012 и 2018 г. Застрахователите са оценили щетите на 20 000 евро, но за собственика май ще е по-добре да си купи нова кола, отколкото да се опитва да поправи тази.

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    diebstahl ( преди 1 година )
    Сигурно е била М-кова. Някой се е обзавел с М пакет.
  • #9
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Само за протокола ( преди 1 година )
    Това е БМВ Е90 след фейса производство между 2008 и 2012г.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Петърчо , няма какво да предполагаш и съдиш по останалите елементи в купето! Погледни страничните огледала и ще разбереш кой модел е тройката!
  • #7
    15 rate up comment 1 rate down comment
    И сега ( преди 1 година )
    Съвсем скоро тази кола ще се намира на Горубляне, от първи собственик, пълна сервизна история, по нищо няма да си личи какво й се е случило. Уникат!!!
  • #6
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Киро ( преди 1 година )
    5 тия глупости по някоя руска телевизия ли ви ги съобщиха??
  • #5
    25 rate up comment 12 rate down comment
    Ха ха ( преди 1 година )
    В Германистан вече е страшно да замръкнеш на улицата. Изпълзяват едни тъмни субекти и докато изгрее еврогейското слънце важат законите на джунглата!
  • #4
    16 rate up comment 4 rate down comment
    nikolov ( преди 1 година )
    в Бг щяха да му платят точно 0 лв, като има липсващи части или елементи, никой нищо не плаща. Тия там не знам как ще му платят.. А да не говорим, че за тия пишман крадци е било 100 пъти по-лесно да си я вземат и да си я разглобят на спокойствие в някой полски гараж в Германия и да изхвърлят купето
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    gut gemасht мy викат по немски.
  • #2
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    застрахователна измама за изплащане на тотал тъй като всичко над 5 е такова, после я продава експорт и си я сглабя и регистрира като двойник в полша или латвия и я препродава, само че на местните акъла им стига само до застрахователната премия, за всеки по нещо
  • #1
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Българи ще са. Няма как иначе.