IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да запазим блясъка на хромираните части

Поддържането на тези детайли изисква определени усилия

Продължаваме поредицата от автомобилни трикове, като сега ще засегнем хромираните детайли по екстериора на автомобила. Хромираните части на автомобил или мотоциклет със сигурност изглеждат привлекателни и правят превозните средства да изглеждат по-скъпи и луксозни.


хром


Но само при едно условие - ако се грижите за тях правилно. Ако това не се случи, тогава тези части бързо губят първоначалния си блясък и само развалят външния вид на автомобила. Ето няколко съвета за това какво да направите, за да не се случи това:

– Избягвайте да почиствате хромираните части със суха кърпа или гъба. По-добре е почистването да става винаги с вода и в идеалния случай със сапунена вода. Не забравяйте да правите тази процедура редовно.

– Никога не използвайте абразивни почистващи препарати. Също така, не използвайте силно водно налягане, защото силна водоструйка от близко разстояние може да остави и драскотини.

– Хромираните повърхности не понасят температурни промени. Ето защо, след измиване, опитайте се да поставите колата на сянка. А за зимата се погрижете за специални продукти на маслена основа, които ще предпазят хромираните части от силните студове.

– Ако трябва да обезмаслите хромирана част, избършете незабавно с влажна гъба или кърпа, за да отстраните разтворителя.

– Ако хромираната повърхност е засегната от ръжда, тази зона трябва да бъде внимателно шлайфана. Също така, за да подобрите външния вид на хромираните части, трябва да използвате специални пасти и лакове, те ще ви помогнат да скриете несъвършенствата.


0 от 500