IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 причини да карате кола с ръчни скорости

Механичните предавки отиват в историята, но все още имат някои предимства

Все по-малко нови автомобили слизат от конвейера с механична скоростна кутия, която обаче продължава да има много лоялни фенове. Има, разбира се, и много хора, предпочитащи автоматика, така че изборът никак не е лесен. При първите надделява желанието да изпитат удоволствие от шофиране, докато вторите просто се интересуват от това да стигнат от точка А до точка Б.

И все пак, трябва да се признае, че шофирането с механична скоростна кутия в градски условия не е особено забавно. В същото време, извън града ръчната смяна на предавките определено дава по-голяма наслада, отколкото автоматика. Ето 8 причини, поради които отиващата в историята механична скоростна кутия е за предпочитане.

8 причини да карате кола с ръчни скорости (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #31
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До Коко 17 ( преди 1 година )
    А тая кутия една сняна на масло изкара ли? Или не))))) за това, че го бърка с вода не питеме то такова е името Бърка Масло с Вода БМВ)))))
  • #30
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Поп Сава ( преди 1 година )
    *** статия с аргументите на четвъртокласник. Човек трябва да опита и двата вида кутии и да направи избор сам за себе си какво най-много му приляга на ежедневието. Аа и карането на кола с ръчни скорости не те прави по-голям майстор, аз поне такъв не се чувствам.
  • #29
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Некакъв ( преди 1 година )
    Спортна кола с автоматични скорости-никога. Моята е почти 500 коня и екстра си я купих с ръчка, а повечето бяха автоматици. Не ми пречи нито в града, нито на задръствания, както спомена колегата долу автоматика е за женствени шофьори, на които им е трудно да сменят скоростите.
  • #28
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Шофера ( преди 1 година )
    Автоманик карат само неможачи и псевдо шофьори. Детето, където е на 12 години може да кара автоматик. Това е смешно. Механиката е за истинския шофьор!
  • #27
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Един ( преди 1 година )
    Я се................... ......В разбирача!
  • #26
    12 rate up comment 4 rate down comment
    И аз да си кажа мъка ( преди 1 година )
    Така имам Хонда Прелюд 1991г. с ръчни скорости, бензин и четири завиващи колела 2.0L16v, уникално яко нещо за каране, ако щете вярвайте разхода извън града е 6/100,проверяеан многократно, в града над 8л, нормално тя си върви доволно. Така, втората е Хонда Акорд комби 2004г с известният на всички K24-190кончета,автоматик!!! Невероятна за каране, здрава пъргава семейна кола. В града разхода (на газ естествено, че си е ламя) е 16.5литра на 100км. Всеки да си кара каквото иска. Аз мога и двете :) :)
  • #25
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Верно ( преди 1 година )
    До 24 и 25 вече почти всички камиони и както казвате тирове са с автоматични скорости, а за ръчните скорости, когато се качиш на магистралата и включиш шеста скорост от там на татък какво правиш, нищо
  • #24
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Камиони с ръчка вече няма ако искаш камионът ти да е с ръчка плащаш допълнително.Не мога да разбера защо обиждате след като главите ви от нищо не отбират
  • #23
    15 rate up comment 18 rate down comment
    Ленев ( преди 1 година )
    До всички анонимни и и отворковци, хвалещи автоматичната скоростна кутия.Всички които "карате" МПС с автоматични скорости, е все едно е*ете жените с чужда ***!Толкоз!Камион и ТИР с автоматични скорост няма!
  • #22
    15 rate up comment 19 rate down comment
    Шофьор ( преди 1 година )
    Автомобил с ръчни скорости е само за карачите и професионалистите. Автомобил с автоматични скорости е само за мърлячите и возачите. Карачите умеят, мърлячите тъпеят.Кажете ми марка или модел камион за превози с тегло над 3,5 тона с автоматични скорости? Научете първо защо всички товарни камиони са с ръчни скорости и се управляват от професионалисти, а не от мърлячи автоматисти. Продължавайте да си "харесвате" автоматичните скорости ватмани на тролейбуси :-)