IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справят старите луксозни седани извън пътя?

Три знакови модела от началото на века водят сериозна офроуд-битка (ВИДЕО)

Старите луксозни модели са доста евтини в наши дни и има примери за хора, които ги купуват за жълти стотинки, възстановяват ги срещу сериозна сума и след това се опитват да ги продадат с печалба. Или пък ги разрушават за собствено удоволствие.


офроуд


По тази причина екипът на британското издание Carwow зададе един въпрос, който определено звучи смешно: „Защо да си купувате Land Rover”, след като стар луксозен седан струва около 1000 лири? (цените са за Великобритания)“.

Идеята е, че чисто нов офроуд автомобил струва доста пари, което вероятно спира собственика да излезе извън пътя с него и да го подложи на сериозни натоварвания. В същото време, една стара луксозна кола, която не струва толкова много в наши дни, вече не е нещо, за което на хората им пука чак толкова. Тя може да получава сериозни удари и драскотини, докато минава през тежък терени.



Конкуренти в битката в случая са три сертифицирани луксозни автомобила от Европа и Япония, произведени в началото на века. Първият е MW 735i от 2001 г. с 3,6-литров V8 двигател с мощност 270 к.с., а редом се него е конкурентът му Mercedes-Benz S320 CDI от 2001 г. с 3,2-литров дизелов двигател с мощност 200 к.с. Третият участник - Lexus LS430 от 2000 г., разчита на 4,3-литров V8 с 230 к.с.

В зависимост от това как се справя на офроуд-трасето, всяка кола получава от 0 до 3 точки. И въпреки, че тези автомобили определено са извън стихията си в калта, реалността е, че всички те разполагат с доста сложно окачване, което в крайна сметка се справя доста добре на такъв терен.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500