IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari 296 GTB е колата с най-добър дизайн за 2022 г.

Toyota и Polestar също си тръгнаха с отличия от престижния конкурс

Наградите за най-добър автомобилен дизайн се връчват от изданието Auto&Design от 1984 г., като са едни от най-важните в индустрията. Победителите бяха обявени по време на Седмицата на дизайна в Милано, като те са избрани от международно жури от експерти и журналисти, което оценява дизайна на новите автомобили на пазара.


Ferrari 296 GTB


В категорията „най-добър дизайн на сериен автомобил“ победи Ferrari 296 GTB – революционен модел от Маранело, оборудван с хибридно задвижване, в което основна роля играе V6 двигател. След италианската суперкола с еднакъв резултат се наредиха DS 4 и Lotus Eletre, а третото място е за Volkswagen ID.Buzz.

При концептуалните модели победител е Toyota, която представи интересен проект на компактен и квадратен електромобил с 4x4, наречен Compact Cruiser EV. Неговият външен вид напомня някои от легендарните модели на марката. Японският SUV изпревари Polestar O2 и Aura - автомобил, проектиран от екипа на ателието Astheimer Design.


Toyota Compact Cruiser EV


Наградата за „фирмен дизайн“ (Brand Design Language) отиде при Polestar - марка, която беше част от Volvo, но през 2017 г. беше отделена като самостоятелен производител. Тя изпревари Ferrari и Kia.


0 от 500