IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален всъдеход все още търси своя собственик

Heuliez Intruder е изграден на базата на G-Class и се продава за 204 800 евро

Ако сте фен на Top Gear, може би си спомняте „The Excellent“ - SUV, което комбинира шасито на Land Rover Discovery с каросерията на Mercedes-Benz SL и е изработен с участието на Джереми Кларксън. Телевизионният водещ обаче не е първият човек, който е направил и съответно притежава подобна машина.


Heuliez Intruder


Превозното средство на снимките се казва Intruder и е създадено от компанията за каросерии Heuliez през 1996 г. Странният офроудър е базиран на Mercedes-Benz G320, но няма никаква прилика с G-Wagon, като има елегантен и спортен дизайн със сгъваем метален покрив точно като на Mercedes-Benz SLK.

Всъщност, именно свалящият се покрив прави тази кола уникална, тъй като от модела са произведените общо 5 бройки и всички останали са с твърд таван. Сега автомобилът се продава от компанията DK Engineering, откъдето уточняват, че са върнали оригиналния му цвят. Колата е произведена в сиво Mercedes Silver, след това е боядисана бяло, после в червено и сега се връща към сребристото.


Heuliez Intruder


Уникално превозно средство е претърпяло цялостна реставрация, като се оценява от продавача си на 204 800 евро. Това е доста под първоначалната цена от 280 000 евро, като за тази сума купувачът получава 3,2-литров редови двигател с 6 цилиндъра, съчетан с 4-степенна автоматична скоростна кутия.

От донора G320 са взети блокиращите диференциали на G320 и комплекта големи гуми за всички терени. А интересното е, че DK Engineering се опитва да продаде Intruder повече от две години, но безуспешно.


Още снимки на уникалния всъдеход - вижте в галерията:

Снимки: DK Engineering

0 от 500