IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Юбилейното Lamborghini Urus отива в Азербайджан

Компанията произведе 20 000-ата бройка от суперкросоувъра си

Първото тримесечие на 2022 г. беше рекордно за италианският производител Lamborgini. Компанията предаде 2539 превозни средства на клиенти, надвишавайки не само постижението си от 2020 г. (+31%), но и за 2021 г. (+5%). За тези три месеца бяха продадени повече автомобили, отколкото от модела Countach за 16 години производство.


Lamborghini Urus


Половината от продажбите се падат на кросоувъра Urus, който е на пазара едва от 2018 г., но вече е и най-популярният модел на марката. Неговото производство вече достигна 20 000 бройки, като юбилейният екземпляр е за клиент на марката в Азербайджан.

Машината е цвят Viola Mithras, с черни спирачни апарати и панорамен покрив. Автомобилът е оборудван със стандартен V8 4.0 битурбо двигател с мощност 650 к.с. и 850 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди, а до 200 км/ч – за 12,8 секунди. Максималната скорост е 305 км/ч.


Lamborghini Urus


В Lamborghini изчисляват, че кросоувърите на клиентите са изминали общо 360 милиона километра. По време на „световното турне“, което предшества пускането на пазара, Urus посети 114 града за четири месеца. Високопроходимото превозно средство е пътувало през Япония и Исландия, посети остров Сардиния, португалския плаж Назаре и Алтай, като се е движил по най-високия планински път в света - индийския проход Уминг Ла.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да оправят малко качеството, че тук в София има няколко дето имат скандални проблеми за километрите, на които са...
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "Високопроходимото превозно средство" :))) К'о каза, оти не чух? Ако тръгнем през джунглата, на този паркетник има да му лепя кал по предното стъкло с моя ууууф-роуд таралясник, чак не мой я изтри! Не знаех, че в Монако пътищата са толкова труднопроходими!!! :))))))