IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на германски завод на Ford е под въпрос

Закриването на предприятието може да сложи край на Focus ST

Бъдещето на завода на Ford в Саарлуис (Германия), където се произвежда модела Focus и неговото по-мощна версия ST, е под сериозен въпрос заради проблемите с доставки. Това съобщи представител на американската марка.


Ford Focus


В Европа Focus винаги е изоставал от VW Golf, но въпреки това имаше няколко страхотни години, когато се продаваше отлично. В момента обаче моделът среща сериозни трудно, като търсенето му на пазара през тази година е спаднало с 28,1% - до 27 151 бройки през май.

Директорът по производствените въпроси Маркус Тал на завода в Саарлуис вече съобщи, че производството в предприятието ще бъде „значително намалено“ през август. Освен това, заводът не влиза в плановете на Ford са насърчаване на електрификация, които предвиждат инвестиции в размер на 2 млрд долара в европейските заводи.


Ford Focus ST


Основната част от парите ще отидат в завода в Кьолн, както и в предприятието в Крайова (Румъния), където също се готвят промени, свързани с производството на изцяло електрически леки автомобили на Стария континент. Германското издание Automobilwoche съобщава, че решението за бъдещето на завода в Саарлуис ще бъде взето в близките два месеца.

Самото предприятие е създаден през 1970 г., като в него сега работят 6190 души. Там се произвеждат Ford Focus и по-мощната му производна ST. Дългите срокове за доставка на автомобили до клиентите, причинени от недостиг на части, утежняват проблемите, като сега за ST се чака повече от 12 месеца. Основният проблем е липсата на необходими части за сглобяване на мултимедийните системи SYNC 4, тъй като те се произвеждат в разкъсана от война Украйна.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Путкистанец ( преди 1 година )
    Важното е че масквичУ ще се прави , и ще се чака по десет години за него !
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Лорда с Форда ( преди 1 година )
    Спад в продажбите...те как още продават тия 3 цилиндрови простотии?! От Форда отдавна отказаха нормалните коли, то като гледам и електрическите каква атракция са...май ще се обидят и ще си останат в Америките само....:-)
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Затова рашистанците се връщат към производството на автомобили за мъже
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Никола Панайотов ( преди 1 година )
    Форд е много много стара фирма и заедно с Мерцедес имат над130г история и почти всички нововъведения са генерирани от тяхн БМВ Фолксваген Ауди а Форд Немско производство си е гаранция за качество от 1982г карам Форд старите бяха много лесно за ремонт сега ги претрупаха с агрегати