IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия забрани продажбата на автомобили на Ford

Причината е дело за патент за достъп до интернет, заведено от японска компания

Съд в Германия забрани продажбите на модели в Ford, които имат достъп до интернет в страната. А причината е заведено дело от японска компания, съобщава агенция Reuters.


Ford


Служителите на Темида е трябвало да предприемат тази стъпка, след като японската компанията IP Bridge се обърна към съда заради нарушение на правата за безжични технологии. Решението на съда в Мюнхен не е правно обвързано и може да бъде обжалвано.

За да влезе забраната в сила, ищецът, тоест японската компания, трябва да внесе залог в размер на 227 млн евро. От IP Bridge са категорични, че Ford нарушава правата за лицензиране на основни патенти за LTE мрежи. Автомобилният производител обяви, че е научил за заведения иск, но няма да коментира неговите основания, преди да се запознае с постановлението на съда.

Експерти посочва, че този съдебен процес ясно показва как постепенно ексалират отношенията между телекомуникационните компании и автомобилните производители, които използват технологии в навигационните и мултимедийни системи. Компаниите, създаващи подобни технологии, настояват автомобилните фирми да им плащат за тяхното използване.


0 от 500
  • #2
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Бмдт ( преди 1 година )
    До 1, така ли Чебурашке?Да не те е гонил бик, че все крави бълнуваш? Защо ли не съм чул никога и никъде, някой да открадне някаква технология от Раша?В случая става въпрос за филиала в Германия. Ако е за САЩ, щяха да заведат дело в САЩ. Ама то нали трябва да се изпълнява нормата на Митрофанова!!!
  • #1
    28 rate up comment 25 rate down comment
    Факаните кравари ( преди 1 година )
    Какво друго да очакваш от краварите освен нарушение на правата на каквото и да е където и да е.