IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощният сериен VW Golf струва повече от ново BMW 5-Series

Цените на хот-хеча R 20 Years Edition стартират от 59 995 евро

Само седмица след представянето си Volkswagen Golf R 20 Years вече е пуснат на пазара в Германия, при това на удивителна цена. Най-мощната серийна версия на модела, която ще се произвежда в продължение на една година, е оценена на 59 995 евро, като това е с цели 6 295 евро повече от чисто ново BMW 5-Series.


VW Golf R 20 Years


Хот-хечът на Volkswagen съответно е по-скъп и от преките си конкуренти BMW M135i xDrive (382 к.с.) и Mercedes-AMG A 45 4Matic+ (421 к.с.). Автомобилът е създаден да отбележи 20-годишнината на оригиналния Golf R, като развива с 13 к.с. повече от последната версия на модела. Под капака му е поставен 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра и 333 к.с., който е съчетан със скоростна кутия DSG и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди.

Максималната скорост на VW Golf R 20 Years Edition е 250 км/ч, но предлаганият като опция пакет R Performance позволява преместване на ограничителя на 270 км/ч. Този пакет включва системите R-Performance Torque Vectoring Control, Vehicle Dynamics Manager и два допълнителни режима на шофиране, наречени Special и Drift, като е напълно безплатен за юбилейния Golf R.

Автомобилът има още спойлер на покрива, качен е на 19-цолови колела Estoril и има спортна изпускателна система и устройство, което автоматично увеличава оборотите на двигателя до 2500 при стартиране. Логото „20“ и сините дизайнерски акценти по каросерията допълнително го отличават от стандартния хот-хеч.


VW Golf R 20 Years


В салона на автомобила са поставени карбонови декоративни елементи на таблото и вътрешната част на вратите, както и лога „R“, включително едно на волана и на селектора за смяна на предавките.

Производството на юбилейния хечбек ще се извършва във фабриката във Волфсбург (Германия), а първите екземпляри ще пристигнат при дилърите Европа и Северна Америка през лятото.

0 от 500
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Явно феновете на тази марка са доста умствено изостанали и неадекватни, за да им искат подобна цена. Тези от ФВ наистина ги смятат за балАци, както винаги са го доказвали и продължават да го доказват. В случая важи приказката, че ще има тарикати щом има балАци.
  • #1
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Голф с 333 коня струва повече от Мерцедес с 421 коня - трябва да си умствено увреден да избереш голф-а