IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада – ще има две Peugeot 408

Освен седан за Китай французите ще предложат и лифтбек за Европа

Само преди дни стана ясно, че премиерата на новото поколение на Peugeot 408 е насрочена за този месец, като това ще бъде седан за пазара в Китай. Сега френската компания повдигна още малко завесата, като съобщи, че всъщност не един, а два модела ще получат това име.


Peugeot 408


Peugeot дори публикува първото изображение на глобалното 408, което ще представлява повдигнат лифтбек. Технически той ще бъде максимално приближен към европейското 308, а от компанията го определят като „модел с гени на SUV и с динамичен силует“.

Всъщност, европейското Peugeot 408 ще бъде унифицирано с новия Citoen C4, като премиерата му ще се състои по-късно този месец и така то ще се появи на бял свят преди седана за Китай. Този модел ще се продава само на Стария континент и се очаква да получи бензинов и хибридни задвижващи агрегати.

Що се отнася до китайската версия, тя беше почти разсекретена още преди дни. Седанът ще получи безрамкова решетка на радиатора и характерните за новите модели на Peugeot фарове с „зъби“ на дневни светлини, а също така и новото лого на марката. Производството на китайското 408 ще се осъществява в съвместното предприятие Dongfeng-Peugeot.


0 от 500