IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да се справим със запотяването на стъклата на автомобила

Показваме ви един трик с подръчни материали, които ще ви спести средства

Една от основните гаранции за безопасно шофиране е добрата видимост, но често шофьорите са изправени пред факта, че поради температурни промени и повече пътници в салона на колата, прозорците в автомобила започват сериозно да се замъгляват.


прозорец


Причините могат да бъдат свързани и с неизправна климатична система и т.н., но сега ще ви разкажем за един лесен и най-важното - евтин метод за справяне със запотяването на стъклата. Основното е, че в този случай изобщо не е необходимо да използвате специални препарати. Необходима ви е обикновена пяна за бръснене.

С ръка в ръкавица или с парцал "разтрийте" пяната от вътрешната страна на стъклото, изчакайте половин минута и след това отстранете останалата пяна с чист парцал. Пяната образува тънък водоотблъскващ филм върху стъклената повърхност, който е напълно прозрачен и ще предпази прозорците от замъгляване.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    3# ми моята кола няма климатроник, а *** климатик. Какво правим тогава???
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    wladoal ( преди 1 година )
    Тези, дето са ходили в казарма и са ползвали противогази знаят как.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    нямам, още съм на 15 и само си мечтая за книжка!
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И с търкане на суров картоф върху стъклото става
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    2-ри ти книжка имаш ли? Кола имаш ли, караш ли? Май не щом не знаеш, че и с външен въздух имаш пак запотяване понякога, когато външният въздух е с голяма влажност. В такъв случай се пуща климатроника и се натиска копчето за обдухване на предното стъкло. А ако имаш подгрев на стъклото още по-добре. Това с пяната за бръснене е вярно и действа наистина. Този път не са излъгали. Рядко е но се случва. Ние мотористите го ползваме този метод с пяната за бръснене за визьорите. Действа отлично.
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Пак пълни глупости. Просто да не се запотяват стъклата, трябва клапата за рециркулация да бъде оставена на външен въздух, а не да върти въздуха в купето!
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Дааа ( преди 1 година )
    Олду